Λουκουμάδες- μήλου-

Υπέροχοι λουκουμάδες μήλου για μικρά και μεγάλα παιδιά για γλυκό, επιδόρπιο και οποία άλλη περίσταση.

    Για το πασπάλισμα

  • ζαχαρη Κατά βούληση

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και έφτασε επιτέλους η εποχή του. Τα μήλα είναι φυσικά πεντανόστιμα φρούτα και μάλιστα είναι από τα λίγα φρούτα που τα παιδιά αγαπούν χωρίς αμφιβολία. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Λουκουμάδες μήλου.

Αυτοί οι λουκουμάδες μήλου θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστοι σε μικρούς και μεγάλους. Θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο σπιτικό φύλλο με λίγα υλικά και θα το γεμίσουμε με φέτες φρέσκου μήλου και κανέλα για την μυρωδιά. Στο τέλος θα τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο και θα τα πασπαλίσουμε σε ζάχαρη. Ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μηλοπιτάκια:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες την χρήσεις, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο – λίγο το ζεστό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.

Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ένα φύλλο. Βάζουμε τα μήλα σε σειρές και ρίχνουμε κανέλα. Ξεκινάμε να ρολάρουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει ένα ρολό. Αυτό το ρολό το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.

Δείτε ακόμα Μπισκοτένια μηλοπιτάκια μπουκιά και συχώριο

Βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε καλαμποκέλαιο στο τηγάνι για να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε ζάχαρη.

Λουκουμάδες- μήλου-

Είδαμε την συνταγή στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close