Συνταγή για μηλοπιτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο. Αφράτα μηλοπιτάκια γεμισμένα με ολόκληρα κομμάτια μήλου και καραμελωμένο ζαχαρούχο. Είναι τα τέλεια κεκάκια για να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ ή για να απολαύσουμε ένα γλυκό μικροί και μεγάλοι μέσα στην εβδομάδα. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και είναι τα πιο εύκολα μηλοπιτάκια που φτιάχνονται στο Π και Φ. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- αυγα 4
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- βουτυρο 160 ml λιωμένο
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 200 γραμμάρια
- μηλα 2 μεγάλα
- καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1/2 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 1
Για τη διακόσμηση
Μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά για παιδάκια με αλλεργίες
Μπορούμε να φτιάξουμε μηλοπιτάκια χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη και να ξοδέψουμε πολύ χρόνο από τον χρόνο μας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα μηλοπιτάκια γεμισμένα με μήλο και καραμελωμένο ζαχαρούχο. Σκέτος αφρός.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μηλοπιτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο:
Εκτέλεση για τα μηλοπιτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο, τις βανίλιες και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε στα μήλα την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολάκι προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Παίρνουμε το ταψί με θήκες μάφινς και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπα από το μείγμα με το αλεύρι.
Από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τα μήλα και από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού καραμελωμένο ζαχαρούχο. Κλείνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το αλεύρι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Μηλόπιτα σουφλέ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις ψηθούν τα μηλοπιτάκια με ένα κουτάλι τα διακοσμούμε, αφήνοντας την λευκή κουβερτούρα να τρέχει λιωμένη σαν κλωστή πάνω από τα μηλοπιτάκια.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες