Συνταγή για μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά για παιδάκια με αλλεργίες. Κι αν θέλετε αυτά τα αφράτα μηλοπιτάκια να τα κάνετε ακόμη πιο υγιεινά για τα παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. Αφράτα, μαμαδίστικα μηλοπιτάκια, που θα γίνουν το γλυκό του Φθινοπώρου!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-450 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 150 ml
- κονιάκ 40 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
Υλικά
- πορτοκαλι 2
- μηλα 2
- χυμός Από 1/2 λεμόνι
- κορν φλαουρ 25 γραμμάρια
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- κουρκουμας 1 πρέζα
Για την γέμιση
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης και το Φθινόπωρο, τα μήλα θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για φρούτο. Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα αλλά εκτός από φρέσκο μήλο σε φρουτοσαλάτα μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μήλα και σε αφράτα, μελωμένα μηλοπιτάκια που λιώνουν στο στόμα.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια με γιαούρτι για το σχολικό κολατσιό
Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε αν έχετε παιδάκι με αλλεργίες, αφού τα συγκεκριμένα μηλοπιτάκια θα γίνουν χωρίς γάλα και χωρίς αυγά. Παρόλο που λείπουν τα αυγά και το γάλα από την συνταγή αυτά τα μηλοπιτάκια δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα κοινά μηλοπιτάκια τόσο σε γεύση όσο και στο πόσο αφράτα είναι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά:
Εκτέλεση για την γέμιση στα μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς γάλα
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλετάκια και τα περνάμε από το μπλέντερ. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα μήλα τα οποία τα έχουμε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον κουρκουμά για επιπλέον χρώμα. Ανακατεύουμε και μόλις το μείγμα πάρει βράση βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά και αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την ζύμη στα μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Στο μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε με τον πλάστη και την κόβουμε σε πιτάκια. Γεμίζουμε το κάθε πιτάκι με λίγη από την κρύα γέμιση και κλείνουμε.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μπισκοτένια ζύμη και γέμιση από σταφίδες
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφού πρώτα τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν.
Tips για τα μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας ή στέβια ή κάποιο άλλο πιο υγιεινό γλυκαντικό. Το κονιάκ είναι προαιρετικό και μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο παραπάνω χυμό πορτοκάλι για να αντικαταστήσουμε το υγρό που θα κάλυπτε το κονιάκ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο.
Μπορούμε να βγάλουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού από την γέμιση για να μην πικρίζει καθόλου. Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με μαρμελάδα της επιλογής μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα