Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή-

Μισοκοφτή Σύμης – Ενα παραδοσιακό κρεμώδες έδεσμα από την Σύμη με φραγκόσυκα.

Η Σύμη έχει πολλές λιχουδιές να μας κεράσει και σήμερα θα δοκιμάσουμε μισοκοφτή! Όποιος πάει στην Σύμη φυσικά και θα δοκιμάσει μισοκοφτή. Η μισοκοφτή είναι ένα κρεμώδες αρκετά παχύρρευστο έδεσμα από φραγκόσυκα.

Είναι αρκετά γλυκό, νόστιμο και εύκολο και μάλιστα μπορεί να μοιάσει και με κρέμα καραμελέ και να την σερβίρουμε χωρίς πιάτο. Είναι ένα γλυκό από την πανέμορφη Σύμη που αξίζει να δοκιμάσουμε ειδικά τώρα που τα φραγκόσυκα τα βρίσκουμε άφθονα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για μισοκοφτή:

Εκτέλεση

Στην αρχή μαζεύουμε ώριμα φραγκόσυκα κρατώντας φύλλα από περιοδικά και εφημερίδες και πιρούνι ή μαχαίρι. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε με το καπάκι για περίπου μισή ώρα. Τοποθετούμε τα φραγκόσυκα σε τρυπητό με μέτριες τρύπες.

Το τρυπητό είναι καλύτερα να είναι μεταλλικό και το βάζουμε μέσα σε άλλη κατσαρόλα. Τα πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα μέχρι να βγει ο χυμός τους. Περνάμε πάλι τον χυμό από σουρωτήρι ή χοντρή σίτα για να είναι καθαρός.

Δείτε ακόμα Συνταγή για παραδοσιακές Κερκυραϊκές Συκομαΐδες!

Μετράμε 9 κούπες και τις δύο τις αφήνουμε χωριστά όπου και θα διαλύσουμε τον νισεστέ. Βράζουμε τις 7 κούπες ζωμού μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο νισεστέ. Αποσύρουμε σε 3 λεπτά και σερβίρουμε σε γυάλινα μπολ με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη και απολαμβάνουμε.

Tips για την μισοκοφτή Σύμης

Έχει διαφορετική γεύση όταν είναι χλιαρό και διαφορετική όταν είναι κρύα ή παγωμένη. Διατηρείται και στην κατάψυξη. Μπορούμε να αναποδογυρίζουμε τα γυάλινα μπολ ,σαν την κρέμα καραμελέ, στέκονται! Σερβίρουμε όταν το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο.

Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή- Μισοκοφτή-Σύμης-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αικατερινη Βλαχοσωτηριου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close