Υπέροχες παραδοσιακές Κερκυραϊκές Συκομαΐδες γι’ αυτούς που αγαπούν το διαφορετικό και θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική παράδοση! Είναι γευστικότατες.
Μπορεί η παρασκευή τους να είναι λίγο…μπελαλίδικη, όμως πιστέψτε μας όταν θα σας πούμε ότι αξίζει τον κόπο! Μπορεί να συνοδεύσει το γλυκό ή το φαγητό σας αφού πρόκειται για ένα ελαφρώς πικάντικο και νόστιμο έδεσμα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα σύκα με ένα ψαλίδι. Τα κάνουμε τόσο μικρά όσο το μέγεθος του μικρού νυχιού του χεριού. Τα βάζουμε σε μία μπασίνα, Στύβουμε σε ένα σουρωτό, το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μία λεκάνη, τα σταφύλια και τον μούστο.
Προσθέτουμε μέσα στα σύκα, το λικέρ, το ούζο και ένα μέρος από τον μούστο. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να πάρει αρκετή ώρα. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα όλο το βράδυ, έτσι ώστε να τραβήξει τα υγρά από τα σύκα, να φουσκώσει και να ανταλλάξουν αρώματα τα υλικά.
Δείτε ακόμα Τραγανά & γευστικά Κοζανίτικα Κιχιά!
Πρέπει να δώσουμε προσοχή όσων αφορά την ποσότητα των υγρών. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι πηχτό, όμως να είναι σε θέση να πλάθεται και να στέκεται σαν να είναι μπιφτέκι η κάθε Συκομαΐδα. Αν χρειαστεί το μείγμα λίγη υγρασία παραπάνω προσθέτουμε με προσοχή λίγο μούστο ακόμη.
Αφού πλύνουμε καλά τα φύλλα συκής και τα στεγνώσουμε καλά, πλάθουμε τις Συκομαΐδες σε σχήμα τετράγωνου ή στρογγυλού με πάχος 1 1/2-2 δάχτυλα. Τυλίγουμε καλά με τα φύλλα συκής και δένουμε σπάγκο.
Τοποθετούμε τις Συκομαΐδες σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 50-60 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για δύο τουλάχιστον ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά τα φύλλα εξωτερικά. Τις φυλάμε σε δροσερό μέρος και τις διατηρούμε ένα χρόνο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες