Σήμερα σας έχουμε μια Χειμωνιάτικη συνταγή για μερακλήδες. Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές. Μια φασολάδα με μοσχάρι που είναι πρώτης τάξεως φαγητό για το κρύο.
Προτείνω ένα γενναίο κομμάτι φέτας για συνοδεία και μπόλικο σπιτικό ψωμί για βούτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της πιο μερακλίδικης συνταγής για Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια χάντρες
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
3 κόκκινες πιπεριές
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
Δείτε ακόμη Παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι μέτριο κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα φασόλια με το μοσχάρι, Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια στο νερό για να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Βαζούμε μπολίκο νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει το νερο βάζουμε μέσα τα φασόλια. Βράζουμε για 20-30 λεπτά τα φασόλια. Τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το μοσχάρι μας μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και στο λεπτό προσθέτουμε τις πιπεριές, την δάφνη , την κανέλα, τον πελτέ , το κουτί ντομάτας , 1 ποτήρι νερό και πιπέρι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, βάζουμε μέσα και τα φασόλια, και τώρα ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και τα βράζουμε με ανοικτό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Ετσι ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. (εκτός και αν τα θέλουμε σα σούπα)
Κόλπα για Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές
Το Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές, γίνεται υπέροχο και στον φούρνο (στις φωτογραφίες είναι φούρνου) . Αν θέλουμε πριν ρίξουμε τον πελτέ και την ντομάτα, σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε λίγο παραπάνω νεράκι να γίνει σαν φασολάδα χυλωμένη. Μπορείτε να προσθέσετε και μισό κουτάλακι μαντζουράνα που πάει ΤΕΛΕΙΑ στα φασόλια. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε καροτάκια και μαϊντανό. Για πιο πικάντικα αποτελέσματα στα φασόλια με μοσχάρι και πιπεριές, μπορείτε να προσθέσετε και μία καυτερή πιπεριά. Αν σας ξενίζει η κανέλα στην φασολάδα, μπορείτε να την παραλείψετε. Επίσης μπορείτε να βάλετε και φασόλια χάντρες.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα