Μπακέτες και ψωμί για χαμπουργκέρ

Πιο αφρατα δεν εχετε δοκιμασει!
Υλικα
4 φλιτζανια χλιαρο γαλα
3 κ σ λαδι
1 κ σ ζαχαρη καρυδας
1 κ γ αλατι
2 φακ ξηρη μαγια
2 κ σ βουτυρο Lurpak
αλευρι οσο σηκωσει
1 αυγο για το αλειμμα
σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζω τις μαγιες, τη ζαχαρη ,το χλιαρο γαλα και ανακατευω μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη και η μαγια!
Στη συνεχεια ,το αλάτι, το λαδι και σιγα σιγα το αλευρι!
Αρχιζω και ζημωνω μεχρι που να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Σκεπαζω με μια σακουλα το ζυμαρι να ξεκουραστει και να διπλασιαστει αφου προηγουμενως το αλειψω με λιγο λαδακι!
Αφου διπλασιαστει το χωριζω σε 18 μπαλακια! Τα 7 πιο μεγαλα για να κανω τις μπαγκετες και τα 11 πιο μικρα για τα χαμπουργκερ!
Οπως σας βολευει εσας χωριζετε το ζυμαρακι σας!
Παιρνω ενα μεγαλο μπαλακι ,το ανοιγω φυλλο ,αλειφω λιγο βουτυρο και το κανω ρολο!Ετσι κανω και τα υπολοιπα 6!Τα τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα και τ αφηνω να διπλασιαστουν!
Αφου διπλασιαστουν κανω σε καθε μπεγκετα 3 μαχαιριες , αλειφω αυγο με το βουτυρακι που απεμεινε και πασπαλιζω με σουσαμι!
Αφηνω να διπλασιαστουν και αυτα!
Τα χαμπουργκερ τα τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα και τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 λ το καθε ταψι χωρια!
Αφρατα καταπληκτικα ψωμακια για ολες τις ωρες!

mpaktetes-ke-psomi-gia-champourgker 1 3 2

Close