Αφράτα μπανανοψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο με τις μπανάνες που μαύρισαν για να μην πεταχτεί τίποτα χωρίς ζάχαρη Μέσα στην γλύκα, αυτά τα μπανανοψωμάκια είναι ό,τι πρέπει για σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Δοκιμάστε τα!
- μπανανα 280 γραμμάρια μαυρισμένες
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350-380 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σταφίδες ½ κούπα
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο
Υλικά
Τα περισσότερα παιδιά, λατρεύουν τις μπανάνες, ακόμη κι αν τα υπόλοιπα φρούτα παιδευόμαστε για να τα δοκιμάσουν ή για να τους αρέσουν γενικότερα! Όμως οι μπανάνες είναι ένα ευαίσθητο φρούτο και πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να τις φάμε, ωριμάζουν πολύ και μαυρίζουν!
Οι μαυρισμένες μπανάνες φυσικά και τρώγονται κανονικά. Όμως οι περισσότεροι δεν τις αγαπούν καθόλου εξαιτίας της εμφάνισής τους. Και ειδικά τα παιδιά. Για να μην χρειαστεί να πετάξεις τίποτα, μετέτρεψε τις μπανάνες που μαύρισαν σε αφράτα και πεντανόστιμο μπανανοψωμάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μπανανοψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο με τις μπανάνες που μαύρισαν
Εκτέλεση για τα Μπανανοψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο με τις μπανάνες που μαύρισαν
Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί 20×20 εκατοστών. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με βραστό νερό και τις αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά. Έπειτα τις σουρώνουμε καλά. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε στις μπανάνες το αυγό και τις 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της μπανάνας. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε το μείγμα, στο μπολ με τις μπανάνες. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στο τέλος βάζουμε και τις σταφίδες.
Με τα χέρια μας ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά την ζύμη, μέχρι να μην κολλάει στο μπολ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Με μία μεμβράνη σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε στον φούρνο τον οποίο τον έχουμε θερμάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου και τον σβήνουμε μετά από 15 λεπτά.
Δείτε ακόμα Δροσερό μπισκοτόγλυκο με μπανάνα και σοκολάτα
Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1,5 ώρα. Αδειάζουμε την ζύμη σε μία επιφάνεια και της κάνουμε 2-3 διπλώματα για να ξεφουσκώσει. Την ζυγίζουμε και την χωρίζουμε σε 9 κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μπαλάκι και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια, κολλητά μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Βάζουμε μέσα το ταψί και χαμηλώνουμε την φωτιά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε ακόμα Κέικ σοκολάτας με μπανάνα Χωρίς ζάχαρη
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 22-25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Tips για τα Μπανανοψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο με τις μπανάνες που μαύρισαν
Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας. Βγαίνουν περίπου 9 ψωμάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος