Συνταγή για αφράτα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα κατάλληλα για τον μπουφέ ή το κέρασμα του γάμου. Με λίγα υλικά, τα πιο πετυχημένα μπισκότα.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 500 γραμμάρια αγελαδινό
- ζάχαρη άχνη 400 γραμμάρια
- αυγα 2
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800-900 γραμμάρια
Για τη διακόσμηση:
- ζαχαροπαστα 1 λευκή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες ροζ
Συνταγή για μπισκότα γάμου με ζαχαρόπαστα με απλά υλικά και πολύ εύκολη εκτέλεση. Είναι αφράτα και μέσα στη γλύκα και μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά φτιάχνονται πολύ εύκολα! Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα για κέρασμα ή για τον μπουφέ του γάμου.
Σπιτικά μπισκότα για γάμο
Ο γάμος είναι από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για ένα ζευγάρι. Κι επειδή ο έρωτας αλλά και η χαρά περνάει από το στομάχι, δε θα μπορούσαν να λείπουν αυτά τα εύκολα και νόστιμα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα από τον μπουφέ και το κέρασμα του γάμου σας ή στον γάμο ενός δικού σας ανθρώπου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα για γάμο:
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μη κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε πάνω την ζύμη και αφού την απλώσουμε λίγο με τα χέρια βάζουμε πάνω μία λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 4 χιλιοστών.
Παραδοσιακή κουλούρα γάμου
Κόβουμε με κουπάτ και με μία σπάτουλα τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά. Δεν περιμένουμε να πάρουν χρώμα, θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν κι έπειτα τα διακοσμούμε με την ζαχαρόπαστα.
Πιο συγκεκριμένα παίρνουμε την λευκή ζαχαρόπαστα και της δίνουμε σχέδιο με τα ίδια κουπάτ που δώσαμε σχήμα στα μπισκότα. Την κολλάμε με ένα μείγμα από νερό και ζάχαρη και έπειτα χρωματίζουμε λίγο ζαχαρόπαστα με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Πλάθουμε την ζαχαρόπαστα μέχρι να γίνει ροζ, διακοσμούμε χρησιμοποιώντας και πάλι ζαχαρόνερο για να κολλήσει η μία ζαχαρόπαστα πάνω στην άλλη και είναι έτοιμα.
Tips
Η ζύμη αυτή δεν θέλει ψυγείο. Το Καλοκαίρι όμως ίσως χρειαστεί 5 – 10 λεπτά στο ψυγείο μετά τη ξεκούραση. Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στη λαμαρίνα πριν τα μετακινήσετε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Froso Tavoultsidou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
