Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη. Υπέροχα μπισκότα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι.

Αυτά τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη ομορφαίνουν…δεν παχαίνουν. Για να τα φτιάξουμε δε θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι η πιο υγιεινή πρόταση για μπισκότα. Θα βάλουμε μέλι και θα χρησιμοποιήσουμε την βρώμη αντί για το αλεύρι.

Είναι πεντανόστιμα, πολύ υγιεινά και σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτά τα γλυκίσματα τον καφέ σας, να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας ή να τα δώσετε στα παιδιά σας χωρίς τύψεις και ενοχές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο νόστιμα Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη:

Μπισκότα -με- ξηρούς- καρπούς -χωρίς- ζάχαρη-

Εκτέλεση

Στην αρχή πολτοποιούμε την μπανάνα. Έπειτα ζεσταίνουμε το μέλι σε μπεν μαρί για να γίνει πιο υγρό και να ανακατεύεται πιο εύκολα. Αλέθουμε την μισή ποσότητα από την βρώμη για να πλάθονται πιο εύκολα τα μπισκότα.

Μπισκότα -με- ξηρούς- καρπούς -χωρίς- ζάχαρη-

Βάζουμε σε μία λεκάνη την πολτοποιημένη μπανάνα. το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας στο χέρι ή στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σόδα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι.

Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε και πάλι. Έπειτα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες την ζύμη και πατάμε την κάθε μπαλίτσα με τις παλάμες μας για να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότα.

Μπισκότα -με- ξηρούς- καρπούς -χωρίς- ζάχαρη-

Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου με ζάχαρη καρύδας

Μεταφέρουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Tips για τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα -με- ξηρούς- καρπούς -χωρίς- ζάχαρη-

Βάζουμε ό,τι ξηρό καρπό μας αρέσει αρκεί να είναι 150 γρ. το σύνολο τους. Μπορούμε να βάλουμε 150γρ. σταγόνες σοκολάτας.  Αντί για μπανάνα μπορούμε να βάλουμε 1 μήλο κανονικού μεγέθους. Μπορούμε να αλέσουμε και όλη την ποσότητα βρώμης.

Επειδή η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι δεν πρέπει να την βάλουμε με την μία μέσα στο μείγμα. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή.

Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη

 

Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας φίλη Κυριακή Νικολακοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close