Μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου _

Μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου! Είναι ένα υπέροχο μπισκοτόγλυκο με μία πανεύκολη κρέμα πορτοκαλιού, μπισκότα τύπου πτι μπερ, με φυσικό χυμό πορτοκάλι και κορν φλάουρ.

    Για την γέμιση

  • μπισκότα 2 συσκευασίες πτι μπερ

Είναι ένα υπέροχο, δροσερό και ελαφρύ μπισκοτόγλυκο  με κρέμα πορτοκαλιού για όλες τις περιστάσεις. Είναι πολύ γρήγορο κι έτσι στις λιγούρες μας, μπορούμε να το απολαύσουμε στο άψε σβήσε. Απλά τέλειο γλυκό!

Δείτε ακόμα Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες

Εμείς δοκιμάσαμε να το φτιάξουμε προχθές και μέχρι σήμερα, δεν έχει μείνει ούτε ένα κομμάτι. Λιώνει στο στόμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για την κρέμα για το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού

Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μία κατσαρόλα να βράσουν, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί ή ένα τάπερ 28×25. Στον πάτο του σκεύους βάζουμε μία σειρά μπισκότα. Στην συνέχεια απλώνουμε μία λεπτή στρώση από την κρέμα. Στην συνέχεια βάζουμε ακόμη μία σειρά μπισκότα. Έπειτα και πάλι μία στρώση κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία φορά.

Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκαλιού

Βάζουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού μαζί με το κορν φλάουρ να βράσουν, μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να γίνει μία όμορφη κρέμα. Στην συνέχεια. ρίχνουμε με προσοχή στο μπισκοτόγλυκό μας την κρύα κρέμα. Βάζουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Tips για το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού

Αντί για κορν φλάουρ στην πρώτη κρέμα, μπορούμε να βάλουμε κάστερ πάουντερ. Τα μπισκότα δεν χρειάζεται να τα βουτήξουμε στο γάλα, γιατί η πρώτη κρέμα μπαίνει καυτή στο γλυκό. Ο φυσικός χυμός φτιάχνεται από κρύα πορτοκάλια.

μπισκοτόγλυκο_με_κρέμα πορτοκαλιού_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close