Μπουρεκάκια με λαχανικά και φέτα! Αυτά τα τραγανά και πικάντικα μπουρεκάκια έχουν πιπεριές Φλωρίνης, πράσινες και κίτρινες πιπεριές, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, πικάντικη φέτα, κουρκουμά πάπρικα και μερικά ακόμη αγνά υλικά.
- φυλλο κρουστας 1 πακ.
Υλικά
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε καρέ
- πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε καρέ
- πιπεριά 1 κίτρινη κομμένη σε καρέ
- πιπεριά 2 πράσινες κομμένες σε καρέ
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- κολοκυθάκια 2 κομμένα σε μικρά κυβάκια
- καρότο 1 τριμμένο
- φέτα Κατά βούληση πικάντικη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
Για την γέμιση
- ελαιολαδο Λίγο
Για το σοτάρισμα των λαχανικών
- ηλιέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Φτιάχνονται με υπέροχο φύλλο κρούστας και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε όταν θέλουμε ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι μας. Τα Μπουρεκάκια με λαχανικά και φέτα είναι πικάντικα και πεντανόστιμα. Η σπιρτάδα τους όμως είναι όσο πρέπει έτσι ώστε αυτά τα μπουρεκάκια να γίνουν ένας καταπληκτικός μεζές για την μπύρα μας!
Δείτε ακόμα Μπουρεκάκια όνειρο με γλυκιά μυζήθρα και μέλι
Τα μπουρεκάκια με λαχανικά και φέτα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όλο τον χρόνο, αφού το Καλοκαίρι το πικάντικο τραβάει περισσότερη μπύρα και τον Χειμώνα αυτά τα πικάντικα μπουρεκάκια, μπορούν να μας…ζεστάνουν, όσο χρειαζόμαστε!
Αν αφαιρέσουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα και αντικαταστήσουν την πικάντικη φέτα με μία κλασική, αυτά τα μπουρεκάκια μπορούν να τα απολαύσουν και τα παιδιά μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τα πικάντικα μπουρεκάκια:
Εκτέλεση για μπουρεκάκια με λαχανικά και φέτα
Στην αρχή παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές Φλωρίνης, τις κίτρινες και τις πράσινες πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμύδι και το καρότο.
Προσθέτουμε επίσης τον κουρκουμά, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πιούν τα υγρά τους. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη την γέμιση για να κρυώσει τελείως.
Λίγο πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε τα μπουρεκάκια με λαχανικά , κόβουμε την φέτα σε κομματάκια και την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε στην μέση από την μικρότερη πλευρά.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και βάζουμε στο καθένα ξεχωριστά, μία γεμάτη κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο, γυρίζουμε τα πλαϊνά και ρολάρουμε. Στο τέλος του φύλλου το βρέχουμε με λίγο νερό για να κολλήσει και να μην μας ανοίξει.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βγαίνουν 24 μπουρεκάκια. Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια μας σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες