Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Συνταγή για παραδοσιακή κρητική πίτα με σιρόπι, γλυκιά μυζήθρα και κανέλα. Το μπουρέκι είναι μία γλυκιά σιροπιαστή πίτα από την Κρήτη, ιδανική για κέρασμα αλλά και για επιδόρπιο για όλη την οικογένεια.

Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν από την υπέροχη γλυκιά γεύση της σιροπιαστής πίτας! Δοκιμάστε την!

Εκτέλεση

Σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την πίτα

Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα τα αυγά, την κανέλα και τη ζάχαρη.
Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα που έχουμε λαδώσει, το μείγμα της μυζήθρας, ξανά 2 φύλλα και μετά πάλι μυζήθρα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει και αυτά.
Το ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το μπουρεκι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο

Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Συνταγή από Giannis Artemis Peteinarakis

 

Close