Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Απίθανα Κρητικά κολοκυθοπιτάκια με με απλά υλικά ,χειροποίητο τραγανό φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση κίτρινης κολοκύθας που συνδυάζετε τελεία με ρεγκάτο και κεφαλοτύρι. Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που στην Κρήτη συνηθίζουν να συνοδεύουν με ρακί.

Δείτε και τις καταπληκτικές Στριφτές ατομικές Κοζανίτικες τυρόπιτες κιχι βήμα, βήμα.

Είναι εύκολα και γρήγορα στην εκτέλεση τους και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιασει. Τα φοβερά τραγάνα αυτά κολοκυθοπιτάκια είναι ιδανικά σαν ζεστό ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι σας άλλα και σαν σνακ όλες τις ώρες τις μέρας.

Ένα εξίσου ωραίο ορεκτικό για τον μπούφε ή το τραπέζι σας είναι Τυρόπιτα από χειροποίητη ζύμη γιαουρτιού και πικάντικη μυζήθρα

Δοκιμάστε τα κολοκυθοπιτάκια με κίτρινη κολοκύθα και να είστε σίγουρες ότι δεν θα μείνει ούτε ένα, όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Εκτέλεση

Τη κολοκύθα τη κόβουμε σε κύβους και τη σοτάρουμε με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και βράζουμε μέχρι να τραβήξει τα νεράκια της ανακατεύοντας συχνά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κύμινο, και την στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι πολλές ώρες την είχα να στραγγίζει από χθες στο ψυγείο.
Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε προσθέτουμε στη γέμιση μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας όχι απ’αυτό που λιώνει εγώ έβαλα ρεγκάτο και κεφαλοτύρι είναι πολύ ωραία και με παρμεζάνα.
Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε τις πιτούλες μας τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Μπουκιά και συχώριο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Συνταγή/ Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki

Close