Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο_

Συνταγή για Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο. Τα μπριζολάκια με αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά και ζουμερά.

Μία Κυριακή την έχουμε και θέλουμε να χαλαρώσουμε. Μπορεί τα Κυριακάτικα τραπέζια να είναι μεγάλη υπόθεση για την μέση ελληνική οικογένεια, όμως πολλοί από εμάς τις Κυριακές θέλουμε μία γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή για να απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένη μας άνθρωποι.

Αποφασίσαμε λοιπόν να βρούμε για εσάς υπέροχες μπριζόλες με μία ακόμη πιο νόστιμη γαρνιτούρα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Για να φτιάξουμε αυτές τις μπριζόλες χρειαζόμαστε μόνο λίγα υλικά και φυσικά πολύ λίγο χρόνο.

Δείτε ακόμα Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και πορτοκάλι

Οι μπριζόλες μας είναι καπνιστές και συσκευασμένες και αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη μαγειρεμένες. Οπότε θα χρειαστεί να τις ψήσουμε στο σχαροτήγανο για λίγα λεπτά, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.

Η γαρνιτούρα από την άλλη; Μόλις τέσσερα απλά υλικά και σε χρόνο μηδέν έχετε την πιο νόστιμη γαρνιτούρα για να απογειώσετε τις χοιρινές σας μπριζόλες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο : 

χοιρινές_καπνιστές μπριζόλες_στο_σχαροτήγανο_

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε το σχαροτήγανο και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει βάζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο από 3 λεπτά στην κάθε πλευρά. Αφού περάσουν τα τρία λεπτά, τις βγάζουμε από το σχαροτήγανο.

Εκτέλεση για το γαρνίρισμα

Βάζουμε στις μπριζόλες μας κόκκους από ροζ και πράσινο πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το κορν φλάουρ. Βάζουμε στο σχαροτήγανο το κρασί και το μείγμα από τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για λίγο στο σχαροτήγανο ανακατεύοντας για να δέσουν. Περιχύνουμε τις μπριζόλες.

Tips για Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές

Οι μπριζόλες ψήνονται για τόσο λίγο γιατί είναι έτοιμες και τις βάζουμε στο τηγάνι για επιπλέον ψήσιμο. Τις βρίσκουμε στον χασάπη ή στα super market σε συσκευασίες με την αναγραφή “καπνιστές μπριζόλες”. Χρησιμοποιούνται και σε σάντουιτς. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.

χοιρινές_καπνιστές μπριζόλες_στο_σχαροτήγανο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close