Χοιρινές -μπριζόλες- με- μπεαρνέζ- σώς -(Béarnaise Sauce)

Χοιρινές μπριζόλες με μπεαρνέζ σώς (Béarnaise Sauce) .Η μπεαρνέζ σώς απογειώνει την γεύση της πιο ζουμερής χοιρινής μπριζόλας που έχετε δοκιμάσει.

Οι χοιρινές μπριζόλες είναι αγαπημένο κρέας στην Ελλάδα. Τις απολαμβάνουμε στον φούρνο με πατάτες, στο τηγάνι ή στην σχάρα. Σήμερα λοιπόν θα τις τηγανίσουμε σε λίγο βούτυρο και σε λίγο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά για να μείνουν τρυφερές και ζουμερές.

Και στην συνέχεια θα τις περιχύσουμε με χυμό λεμονιού, με τον ζωμό του τηγανιού και με μία συγκλονιστική σώς που εμείς την δοκιμάσαμε πρώτη φορά σε αυτήν την συνταγή. Μιλάμε φυσικά για την μπεαρνέζ σώς! Είναι μία εξαιρετική σώς με εστραγκόν που στα γκουρμέ εστιατόρια έχει μεγάλη πέραση.

Δείτε ακόμα Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα πολύ μαλακές

Ένα φαγητό ιδανικό για μπουφέ, για επίσημες δεξιώσεις ή ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι αν σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα και να καταπιάνεστε με γκουρμέ απολαύσεις. Επειδή την δοκιμάσαμε, μπορεί να είναι γκουρμέ όμως δεν απέχει από τις γευστικές συνήθειες ενός κλασικού Έλληνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την χοιρινή μπριζόλα με σώς μπεαρνέζ:

Εκτέλεση για την μπεαρνέζ σώς

Παίρνουμε μία μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα τα κρεμμύδια, τους κρόκους του πιπεριού, το εστραγκόν, το λευκό κρασί και το ξύδι. Σιγοβράζουμε τα υλικά μας μέχρι να ξύδι να συμπυκνωθεί στο 1/4 του αρχικού του όγκου.

Έπειτα προσθέτουμε το νερό και σουρώνουμε το μείγμα μας σε μία μεταλλική μπασίνα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς πάνω σε μπεν μαρί μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο. Στην αρχή το προσθέτουμε σιγά σιγά, δηλαδή σταγόνα σταγόνα και αφού αρχίσει το μείγμα να πήζει το προσθέτουμε με συνεχή ροή. Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το αλάτι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο εστραγκόν.

Εκτέλεση για την μπριζόλα

Αφήνουμε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τις μπριζόλες και τους βάζουμε και από τις δύο μεριές αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά την μπριζόλα στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές με μία σκελίδα σκόρδου.

Ραντίζουμε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και σβήνουμε, αφήνοντας την μπριζόλα στο τηγάνι για 5 λεπτά. Βάζουμε την μπριζόλα στο πιάτο και την περιχύνουμε με τον ζωμό από το τηγάνι και από πάνω την σώς μπεαρνέζ.

Tips για τις Χοιρινές μπριζόλες με μπεαρνέζ σώς (Béarnaise Sauce)

Συνοδεύουμε με σαλάτα από κόκκινα φασόλια, τηγανιτές πατάτες και φυσικά την μπεαρνέζ σώς.

Χοιρινές- μπριζόλες -με- μπεαρνέζ- σώς- (Béarnaise Sauce)-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close