Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα

Συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα σκόρδο και διάφορα μυρωδικά σβησμένες με κρασί σκέτο λουκούμι. Πολύ μαλακές μπριζόλες λαιμού με ολόκληρες ντομάτες. Μαγειρεμένες σε κατσαρόλα πλασοτέ το λεγόμενο πλακερό

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα μαμαδίστικο φαγάκι με χοιρινές μπριζόλες  με ντομάτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα στο πλακερό διαφορετικές από τις άλλες. Βλέπετε σε αυτήν την συνταγή, δεν προσθέτουμε καθόλου νερό και το κοκκινιστό γίνεται με τα υγρά της φρέσκιας ντομάτας.

Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα στα τέσσερα όπως επίσης και το κρεμμύδι και βγαίνει αυτό το εκπληκτικό φαγάκι. Οι χοιρινές μπριζόλες γίνονται λουκούμι. Με μία δεμένη σαλτσούλα, μία πεντανόστιμη γεύση και φυσικά τόσο μαλακές που λιώνουν στο στόμα.

Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα_

Δείτε ακόμα Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ένα πιάτο γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις που μπορούμε σίγουρα να το απολαύσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η ντομάτα είναι στην εποχή της.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα :

Εκτέλεση

Σε ένα πλακερό ζεσταίνουμε το βούτυρο. Πριν κάψει, προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Και τα κρεμμύδια και τις ντομάτες τα έχουμε κόψει στα τέσσερα. Προσθέτουμε επίσης τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα και την ρίγανη.

Σκεπάζουμε το πλακερό μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα

Tips για τις Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα

Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε φυτίνη. Τα κρεμμύδια και οι ντομάτες πρέπει να είναι σε αριθμό ίδια με τις μπριζόλες. Δεν βάζουμε νερό στο φαγητό. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί με τα υγρά των λαχανικών. Το πλακερό είναι σκεύος σαν βαθύ τηγάνι με καπάκι. Μπορούμε να φτιάξουμε και μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Χοιρινές_ μπριζόλες_ με _ντομάτα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close