νηστίσιμα-αλμυρά-κεκακια-με-ελιές-

Συνταγή για νηστίσιμα αλμυρά κεκάκια με λαχανικά. Αλμυρά κεκάκια χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά για την περίοδο της νηστείας αλλά και για σχολικό κολατσιό ή vegans.

Αυτά τα νηστήσιμα  αλμυρά κεκάκια δεν έχουν προηγούμενο. Είναι vegan, νηστίσιμα και φυσικά αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για παιδιά με λίγα και οικονομικά υλικά. Είναι λοιπόν αφράτα, πεντανόστιμα και φυσικά μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες για όλο τον χρόνο.

Είτε διανύουμε περίοδο νηστείας είτε ψάχνουμε σαν τρελοί το ιδανικό σχολικό κολατσιό για τα βλαστάρια μας, αυτά τα αλμυρά κεκάκια θα μας σώσουν. Και από γεύση; Το κάτι άλλο! Λιώνουν στο στόμα και οι ελιές προσθέτουν αυτή την επιπλέον γεύση που τόσο μας αρέσει.

νηστίσιμα-αλμυρά-κεκακια-με-ελιές-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα αλμυρά κεκάκια:

Εκτέλεση

Αρχικά σε μία λεκάνη βάζουμε το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώσει μόνο του, στο οποίο έχουμε αναμείξει την ξερή μαγιά. Επίσης προσθέτουμε τις ελιές κομμένες, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, το αλάτι, την ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Θέλουμε μία ζύμη σαν αυτή του κέικ. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη σκεπασμένη, για να φουσκώσει. Μετά την 1 ώρα γεμίζουμε τα φορμάκια μας με το μείγμα. όχι όμως μέχρι πάνω.

Δείτε ακόμα Αλμυρά κεκάκια με φέτα: Η καλύτερη συνταγή

Αφήνουμε την ζύμη στα φορμάκια για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου τρία τέταρτα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Tips για τα νηστίσιμα αλμυρά κεκάκια

Γίνεται και σε τσέρκι ή σε φόρμα για κέικ. Μπορείτε να βάλετε αντί για ελιές τυριά.

νηστίσιμα-αλμυρά-κεκακια-με-ελιές-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close