νηστίσιμα-μάφινς-μηλοπιτάκια-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμα μάφινς σαν μηλοπιτάκια για τη περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για κολατσιό στο σχολείο για παιδάκια με διατροφικές αλλεργίες στο αυγό και στα γαλακτοκομικά

από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.

 

Τσουρεκομάφινς με μερέντα

 

Τα μηλοπιτάκια είναι υπέροχα και για λίγο καιρό ακόμα τα μήλα θα τα βρίσκουμε με πολύ ωραία γεύση. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα αφράτα μάφινς μηλοπιτάκια τόσο για τη περίοδο νηστείας όσο και σαν ένα πιο πρωτότυπο κολατσιό στο σχολείο που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα μάφινς μηλοπιτάκια:

νηστίσιμα-μάφινς-μηλοπιτάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα νηστίσιμα μάφινς μηλοπιτάκια

Αρχικά χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, αφού έχουμε διαλύσει μέσα τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα μήλα σε κυβάκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει με τη κανέλα και το γαρίφαλο.

 

Μάφινς με αλεύρι βρώμης χωρίς ζάχαρη

 

Γεμίζουμε τα φορμάκια για μάφινς μέχρι τη μέση με το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.

Tips για τα νηστίσιμα μάφινς μηλοπιτάκια

Μπορούμε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Γίνεται και σε ταψί αντί για φορμάκια για μάφινς. Βγαίνουν 35 κομμάτια.

Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Το μπέικιν πάουντερ είναι προαιρετικό, γιατί φουσκώνουν και εξαιτίας της σόδας. Αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δε βάζουμε μπέικιν πάουντερ.

νηστίσιμα-μάφινς-μηλοπιτάκια-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close