Συνταγή για λαχταριστά νηστίσιμα πιροσκί με πατάτα. Τα συγκεκριμένα ποντιακά πιροσκί είναι πολύ μαλακά και αφράτα και αυτό τα καθιστά ιδανικά για τα παιδιά. Έφτασε η περίοδος της Σαρακοστής και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε. Η νηστεία για τους περισσότερους από εμάς είναι μία περίοδος όπου στερούμαστε τις απολαύσεις στο φαγητό.
Όμως αυτό φαίνεται πως είναι ένας μύθος αφού υπάρχουν πολλά νηστίσιμα φαγητά που είναι πεντανόστιμα και σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμα. Για παράδειγμα αυτά τα πιροσκί με πατάτες που έγιναν στο τηγάνι και πραγματικά είναι ό,τι πιο χορταστικό και ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει.
Αν νηστεύετε θα σας αρέσουν επίσης και τα Νηστίσιμα ελαιοπιτάκια με δυόσμο και κόλιανδρο για όλη την οικογένεια
Η ζύμη είναι αφράτη και η γέμιση λιώνει στο στόμα. Μία αθώα απόλαυση που μπορούμε να την απολαμβάνουμε για όλη την περίοδο της νηστείας αλλά και μετά την λήξη της. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη και μισό ποτήρι από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το αλεύρι, έτσι ώστε να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε το μείγμα μας σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Εκτέλεση για την γέμιση
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τελείως τις πατάτες μας και τις έχουμε διαλύσει με ένα πιρούνι. Στο μείγμα με τις πατάτες βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι. Το βούτυρο το προσθέτουμε όσο οι πατάτες είναι καυτές για να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάνε παντού τα υλικά.
Εκτέλεση για τα πιροσκί.
Μόλις φουσκώσει και διπλασιαστεί η ζύμη χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια. Πατάμε το κάθε μπαλάκι με τα χέρια μας για να ανοίξουμε ένα μικρό φυλλαράκι. Παίρνουμε λίγη από την γέμιση και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι. Κλείνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φυλλαράκια μας.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε λάδι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τα πιροσκί μας μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν όλα τα λάδια.
Tips
To βούτυρο είναι φυτικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος