Νηστίσιμο κέικ με βρώμη και ταχίνι

Συνταγή για Νηστίσιμο κέικ με βρώμη και ταχίνι. Αφράτο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι που φουσκώνει μόνο του με πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού, βρώμη και ταχίνι.

Σήμερα έχουμε για εσάς το γλυκό της σαρακοστής και εννοούμε φυσικά γι’ αυτό το αξεπέραστο και αφράτο νηστίσιμο κέικ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ξύσμα πορτοκαλιού, βρώμη, ταχίνι και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ένα πεντανόστιμο κέικ και πολύ ξεχωριστό. Επίσης θα βάλουμε και σταγόνες σοκολάτας.

Σίγουρα αυτό το νηστίσιμο κέικ με βρώμη και ταχίνι έχει λιγότερες θερμίδες από τα συνηθισμένα αλλά αν θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο υγιεινό μπορείς να βάλεις καστανή ζάχαρη αντί για κρυσταλλική και οι σταγόνες σοκολάτας να είναι υγείας. Είναι υγιεινό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο.

νηστίσιμο-κέικ-με-βρώμη-και-ταχίνι-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Νηστίσιμο κέικ με βρώμη και ταχίνι

νηστίσιμο-κέικ-με-βρώμη-και-ταχίνι-

Εκτέλεση για το κέικ με βρώμη και ταχίνι

Στον κάδο του μίξερ αρχικά χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το καλαμποκέλαιο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με πορτοκάλι, την βρώμη, το ταχίνι, το γάλα αμυγδάλου, και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Αφού προσθέσουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με το χέρι μας.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ καρύδας με γκαζόζα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα μας στην φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

νηστίσιμο-κέικ-με-βρώμη-και-ταχίνι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close