Νηστίσιμο κέικ καρύδας με γκαζόζα – Αφράτο, ζουμερό και απολαυστικότατο.
- ηλιέλαιο 1 φλυτζάνι
- ζαχαρη 1 με 1½ φλυτζάνι λευκή κρυσταλλική
- Ξύσμα πορτοκαλιού Κατά βούληση
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλυτζάνι
- ινδοκαρυδο 1 φλυτζάνι
- γκαζόζα 250 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ.
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- ινδοκαρυδο Αρκετό
- μαρμελάδα 30 γρ. ροδάκινο
- νερό 2 κ.σ.
Για το γαρνίρισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε άλλο ένα νηστίσιμο κέικ πολύ αφράτο και απολαυστικό. Μετά το αφράτο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ θα δοκιμάσουμε ένα απολαυστικό νηστίσιμο κέικ με καρύδα τόσο στην γέμιση όσο και στην επικάλυψη, μαρμελάδα ροδάκινο και γκαζόζα!
Είναι ένα μυρωδάτο κέικ και η γκαζόζα δίνει επιπλέον γεύση. Επίσης η μαρμελάδα δίνει επιπλέον απόλαυση στο κέικ και είναι αυτό το υλικό που το κάνει ακόμη πιο ζουμερό. Ιδανικό για οποιαδήποτε περίοδο νηστείας του χρόνου. Επίσης είναι ιδανικό και για τους vegans ή τους χορτοφάγους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το ηλιέλαιο και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με σίτα μέσα σε μία λεκάνη.
Στην συνέχεια παίρνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Στύβουμε τα πορτοκάλια, τα σουρώνουμε από τις ίνες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον κάδο.
Χτυπάμε και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Αφού χτυπάμε λίγο το μείγμα μας, σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε την γκαζόζα, το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας σε χαμηλή ταχύτητα, με το γάντζο του μίξερ ή με τη σπάτουλα.
Δείτε ακόμα Ζουμερό νηστίσιμο κέικ με μέλι
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι τρυπώντας το κέικ κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει την μαρμελάδα με 2 κ.σ. νερό και μόλις κρυώσει το κέικ μας το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Περνάμε την επιφάνεια του κέικ με την βοήθεια ενός πινέλου με το μείγμα της μαρμελάδας. Στο τέλος πασπαλίζουμε το κέικ με το ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.
Tips για το νηστίσιμο κέικ καρύδας με γκαζόζα
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο. Μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει αρκεί να έχει κίτρινο χρώμα. Η μαρμελάδα βοηθάει το ινδοκάρυδο να κολλήσει στην επιφάνεια του κέικ και προσφέρει επιπλέον γεύση. Η γκαζόζα πρέπει να είναι αυστηρά 250 ml.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του