Νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του δεκάλεπτου μέσα σε 10 λεπτά για το τραπέζι μας ή το γλυκάκι του Καλοκαιριού! Μην διστάσεις να το δοκιμάσεις και μετά θα το φτιάχνεις συνέχεια!
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γραμμάρια (1 ποτήρι)
- σιμιγδαλι 200 γραμμάρια (1 ποτήρι)
- κακαο 30 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- κάστερ πάουντερ 60 γραμμάρια
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
Για την λευκή κρέμα
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 25 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 300 ml
- βουτυρο 25 γραμμάρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για την κρέμα σοκολάτας
- καρυδια 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για τον στολισμό
- μπισκότα 2 μεγάλες συσκευασίες πτι μπετ
Για την βάση
Το Καλοκαίρι οι περισσότερες δεν θέλουν να φάνε τον χρόνο τους πάνω από μία κουζίνα, ειδικά στις διακοπές. Γι’ αυτό προτιμούν εύκολες, γρήγορες, ελαφριές και δροσερές συνταγές, είτε αλμυρές, είτε γλυκές που θα τις απολαύσει όλη η οικογένεια.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με καρύδα και σαβαγιάρ
Ένα τέτοιο γλυκό είναι και το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του δεκάλεπτου. Παίρνει μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο μας και παρόλο που έχει 3 διαφορετικές κρέμες, είναι μία συνταγή πανεύκολη, ακόμη και γι’ αυτούς ή αυτές που είναι αρχάριοι στην κουζίνα. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του δεκάλεπτου
Εκτέλεση για το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του δεκάλεπτου
Παίρνουμε ένα πυρέξ 26 εκατοστών και το γεμίζουμε με λίγο νερό από την βρύση. Στη συνέχεια χύνουμε το νερό στο νεροχύτη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα με το κακάο. Βάζουμε πιο συγκεκριμένα στην κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κακάο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Στρώνουμε την κρέμα με το σιμιγδάλι στο πυρέξ και περιμένουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω μία στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Συνεχίζουμε με την λευκή κρέμα βάζοντας σε μία άλλη κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και την στρώνουμε στο πυρέξ, πάνω από τα μπισκότα. Περιμένουμε και πάλι για 1 λεπτό και βάζουμε από πάνω ακόμη μία σειρά μπισκότα.
Δείτε ακόμα Οικονομικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά
Τελειώνουμε φτιάχνοντας την κρέμα σοκολάτας, βάζοντας σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Τότε, προσθέτουμε το βούτυρο και την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα και να γίνει λεία η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει καλά, σερβίρουμε.
Tips για το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του δεκάλεπτου
Το κάστερ πάουντερ είναι κορν φλάουρ με βανίλια και κυκλοφορεί στη βόρεια Ελλάδα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κορν φλάουρ και να προσθέσετε μία βανίλια για το άρωμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες