Ντομάτες -ακορντεόν-

Ντομάτες ακορντεόν γεμιστές με φέτα, ελιές και πιπεριές για ορεκτικό στο επίσημο και στο Κυριακάτικο τραπέζι.

Ψάχνετε το ιδανικό ορεκτικό για να αναδείξετε το επίσημο τραπέζι ή το Κυριακάτικο τραπέζι; Μετά τα Αυγά πανέ ή Σκωτσέζικα αυγά  που είναι ένα εξίσου νόστιμο ορεκτικό εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ντομάτες ακορντεόν. Ένα ορεκτικό που θα κλέψει τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση.

Τώρα που η ντομάτα βρίσκεται στην εποχή της είναι σκέτο γλύκισμα. Φανταστείτε λοιπόν την νοστιμιά αν ψήσουμε αυτές τις ντομάτες από τον φούρνο με φέτα, ελιά, πιπεριές και μερικά ακόμη νόστιμα υλικά. Είναι ένα ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε τραπέζι και οποιοδήποτε κυρίως γεύμα. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε κυκλικά αφαιρώντας το σκληρό μέρος, γύρω από το κοτσάνι. Χαράζουμε τις ντομάτες σε φέτες, όχι όμως μέχρι κάτω.

Τις αραδιάζουμε στο ταψάκι μας, τις γεμίζουμε μοιράζοντας ισάξια τις πιπεριές σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις ελιές κομμένες στην μέση, τα τρίμματα φέτας και το αλάτι. Λαδώνουμε την επιφάνεια της ντομάτας με ένα πινέλο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφού ψηθούν τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Δείτε ακόμα Μπαρμπούνια στον φούρνο με ντομάτα

Ντομάτες-ακορντεόν-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close