Συνταγή για Ογκρατέν κοτόπουλο με γιαούρτι. Ζουμερό ογκρατέν κοτόπουλο με γιαούρτι για μπουφέ, και για τα περισσεύματα κοτόπουλου
Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές πατάτες ογκρατέν και έχουμε ξετρελαθεί. Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Θα δοκιμάσουμε ογκρατέν κοτόπουλου με γιαούρτι ,πατάτες, , κρεμμύδι, καρότο και αυγά. Φυσικά με τα απαραίτητα μυρωδικά για να απογειωθεί η συνταγή.
Το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι φιλέτο. Αυτό το ογκρατέν κοτόπουλου μπορούμε να το φτιάξουμε για ορεκτικό ή συνοδευτικό στο επίσημο τραπέζι, για να απογειώσουμε τον μπουφέ μας ή και για κυρίως πιάτο αφού είναι άκρως χορταστικό. Επίσης μπορεί να γίνει και με γαλοπούλα, η συγκεκριμένη συνταγή που έχει περισσεψει απο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ογκρατέν κοτόπουλο με γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο αρχικά σε μπουκιές. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι και μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά & κουρκουμά στη φόρμα του κέικ
Περνάμε από τον τρίφτη τα καρότα και τις πατάτες. Ενσωματώνουμε τα καρότα και τις πατάτες στο μείγμα με το κρεμμύδι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί ή σε ένα πυρέξ και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω και φέτες ντομάτας. Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Ογκρατέν κοτόπουλο με γιαούρτι στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες