Παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Υπέροχα παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη. Μία αξεπέραστη συνταγή για παξιμαδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη που μπορεί πραγματικά να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Είναι νηστίσιμα αφού έχουν μόνο λάδι σαν λιπαρό και φυσικά μπορούμε να τα απολαύσουμε με ντομάτα, τυρί φέτα, ελίτσες ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει. Τα συγκεκριμένα παξιμάδια φτιάχνουν τον πιο νόστιμο κρητικό ντάκο και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για παραδοσιακά σπιτικά παξιμάδια από την Μάνη

Είναι πολύ εύκολα στο να τα φτιάξουμε και απαιτούν πολύ οικονομικά υλικά που μπορεί ήδη να τα έχουμε στα ντουλάπια μας. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για παξιμάδια παρακάτω: 

Εκτέλεση για τα παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Σε μία λεκάνη βάζουμε την νωπή μαγιά και την ζάχαρη μαζί με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μείγμα μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη το μείγμα, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και αφού ενεργοποιηθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα την οποία την έχουμε τρίψει στον τρίφτη, την ρίγανη, το αλάτι και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε το μείγμα μας και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε πέντε μπαλάκια και φτιάχνουμε πέντε φραντζολάκια.

Βάζουμε τα φραντζολάκια μας στην λαδόκολλα. Χαράζουμε σε φέτες μέχρι κάτω, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα φραντζολάκια μας σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστούν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Στην συνέχεια τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. τα κόβουμε τελείως και τα ψήνουμε και πάλι στους 120 βαθμούς Κελσίου περίπου – ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να στεγνώσουν.

Tips για τα παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Μπορούμε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις να χρησιμοποιήσουμε σκληρό αλεύρι για ψωμιά. Αντί στον αέρα, μπορούμε να τα ψήσουμε πάνω κάτω.

παξιμάδια_λαδιού_με_ντομάτα_και_ρίγανη_ παξιμάδια_λαδιού_με_ντομάτα_και_ρίγανη_ παξιμάδια_λαδιού_με_ντομάτα_και_ρίγανη_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close