Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια, αρωματισμένα με μαστίχα και πορτοκάλι, με την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αιγοπρόβειο λιωμένο
- ζαχαρη 2 κούπες νες καφέ
- αυγα 4
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα νες καφέ
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κούπες (και ίσως λίγο παραπάνω) μαλακό
Για το άλειμμα:
- αυγα 1
Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια με την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς, με μαστίχα και χυμό πορτοκαλιού. Με σόδα και χωρίς αμμώνια Τα πιο νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια σαν αυτά που έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές.
Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένο με τα κουλουράκια και τα τσουρέκια. Μιας και προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για μία από τις μεγαλύτερες Γιορτές στη χώρα μας, θα σας δείξουμε την συνταγή για παραδοσιακά κουλουράκια της γιαγιάς, που πιο νόστιμα από αυτά δεν έχετε ξαναφάει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά της;

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά καλά. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να φουσκώσει καλά και το προσθέτουμε κι αυτό στο μίξερ.

Στο τέλος βάζουμε την μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια για το 2025

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά.

Tips
Αν τα θέλετε πιο τραγανά ψήστε για 30 λεπτά. Βάλαμε βούτυρο από αιγοπρόβατα που κάνει τα κουλουράκια πολύ ξεχωριστά στη γεύση.

Την συνταγή την είδαμε στην σελίδα Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr