Συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες από τον Γιώργο Ζώλη, γεμιστά με σοκολάτα. Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά γεμιστά τσουρέκια το 2025.
Υλικά:
- αλεύρι για τσουρέκια 1800 -1900 γραμμάρια σκληρό
- Γάλα φρέσκο 450 ml
- ζαχαρούχο γάλα 400 ml
- μαγιά 150 γραμμάρια νωπή
- αυγα 4 (200 γραμμάρια)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι (100 γραμμάρια)
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- ζαχαρη 450 γραμμάρια
- βουτυρο 350 γραμμάρια
- αλατι 1 τσιμπιά
- μαχλέπι 30 γραμμάρια
- μαστιχα 4-5 δάκρυα (½ κουταλάκι του γλυκού)
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για τη γέμιση:
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Συνταγή για αφράτα Πασχαλινά τσουρέκια με ίνες από τον Γιώργο Ζώλη, γεμιστά με σοκολάτα. Η εκτέλεση είναι λεπτομερής και έχει όλα τα μυστικά για πετυχημένα τσουρέκια το Πάσχα 2025. Δείτε τρόπους να φτιάξετε ατομικά και οικογενειακά τσουρέκια με σοκολάτα.
Ατομικά φουσκωτά τσουρέκια σοκολάτας
Τα τσουρέκια δίνουν και παίρνουν όλο το χρόνο, πόσο μάλλον το Πάσχα, που είναι το παραδοσιακό μας γλυκό στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει τα πιο πετυχημένα Πασχαλινά τσουρέκια, γεμιστά με σοκολάτα. Αφράτα, με ίνες, καλύτερα και από τα αγοραστά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για γεμιστά τσουρέκια για το 2025:

Recipe ingredients
1800-1900g flour for buns Hard or type 550 450g of milk 400g of sweetened milk 150g of fresh yeast or 6-7 sachets of dry yeast 4 eggs (200g) 1 orange, juice (100g) and zest
450g of sugar 350 g butter (alternatively 250 g butter and 100 g sunflower oil) 1 pinch of salt 30g of machlepi 4-5 tears of mastic (½ tsp)
Grease
1 egg with 30g of water Almond fillet sprinkle
Stuffing
300g of chocolate
Baking
160 air or 170 resistance for 25-30 minutes the big ones 160 air or 170 resistances for 15-20 minutes for the little ones
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη νωπή μαγιά και προσθέτουμε λίγο από το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Φτιάχνουμε έναν χυλό βάζοντας στο μείγμα με τη μαγιά λίγο από το συνολικό αλεύρι για τσουρέκια.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα, τα αυγά, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Θέλουμε τα υγρά μας να είναι χλιαρά και όχι καυτά.
Βάζουμε το υγρό μείγμα στο κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και την ενεργοποιημένη μαγιά αλλά και το αλεύρι που μας έχει περισσέψει. Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε 1 τσιμπιά αλάτι, το μαχλέπι και την μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά και πάμε για ζύμωμα.
Πασχαλινά τσουρέκια με προζύμι

Ξεκινάμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία αρκετά σφιχτή ζύμη. Θα ρίξουμε τη μισή ποσότητα του βούτυρου και θα συνεχίσουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο με τη ζύμη. Αφού η ζύμη μας έχει “πάρει” το βούτυρο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-7 λεπτά σε λίγο πιο δυνατή ταχύτητα. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, σε ζεστό μέρος για 40-60 λεπτά. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια μας.
Έπειτα τη χωρίζουμε σε 9 κομμάτια των 300 γραμμαρίων. Κάνουμε τα κομμάτια, κορδόνια. Ανοίγουμε πρώτα τα τρία για να αφήσουμε χρόνο στο πρώτο να ξεκουραστεί.
Πασχαλινά τσουρέκια με φυσικό προζύμι
Αφού ανοίξαμε και τα τρία κορδόνια, παίρνουμε το πρώτο, το ανοίγουμε, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει πλατύ, βάζουμε κουβερτούρα ψιλοκομμένη, κλείνουμε τη σοκολάτα πολύ καλά μέσα στο ζυμάρι, ώστε στο ψήσιμο να μη βγει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στα επόμενα δύο κορδόνια.

Τα κορδόνια μας είναι έτοιμα και τα πλέκουμε σε πλεξούδα, όπως θα δούμε στο βίντεο. Μόλις ετοιμάσουμε την πρώτη πλεξούδα, την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για 40 λεπτά.
Με τα υπόλοιπα κομμάτια ζυμάρι φτιάχνουμε τα ατομικά. Κόβουμε σε 12 ίσα μέρη και κάνουμε κορδόνια. Στο βίντεο θα δούμε ακριβώς τον τρόπο που δίνουμε το σχέδιο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο
Ανακατεύουμε καλά το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 25-30 λεπτά τα μεγάλα τσουρέκια και για 15-20 λεπτά τα μικρά.
Tips
Αντί για σκληρό αλεύρι για τσουρέκια μπορούμε να βάλουμε τύπου 550. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 6-7 φακελάκια ξερή μαγιά. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε 250 γραμμάρια βούτυρο και 100 ml ηλιέλαιο.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr