Συνταγή για παραδοσιακή Μαεριά από την Κω_

Συνταγή για παραδοσιακή Μαεριά από την Κω. Έχετε επισκεφθεί ποτέ το νησί της Κω; Αν το έχετε κάνει τότε σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει το παραδοσιακό γλυκό της Κω που είναι η παραδοσιακή  Μαεριά. Αν δεν το έχετε κάνει τότε θα σας το περιγράψουμε.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου που μοιάζει με χαλβά και αποτελείται από νερό, ζάχαρη, νισεστέ, ανθόνερο ή ούζο. Στην συγκεκριμένη συνταγή για παραδοσιακή Μαεριά βάλαμε ανθόνερο, όμως το ούζο του πάει εξίσου πολύ. Είναι ένα γλυκάκι που λιώνει στο στόμα και θυμίζει λίγο τον χαλβά Φαρσάλων στην υφή. Εδώ μπορείτε να δείτε και πως να φτιάξετε χαλβά Φαρσάλων.

Κι αφού είναι περίοδος νηστείας, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το γλυκό είναι απόλυτα νηστίσιμο. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης και τον Νηστίσιμο χαλβα ταψιού με κρέμα και χωρίς λάδι!

Είναι ένα εξαιρετικό γλυκό με μόλις 4 υλικά για να γίνει και δύο υλικά για την γαρνιτούρα και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι πολύ πλούσια σε γεύση αλλά και σε ποιότητα και η παραδοσιακή  Μαεριά αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ανοίγουμε την εστία μας σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για 10 μ 15 λεπτά για να πήξει το γλυκό μας. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το ανθόνερο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει τελείως. Αφού γίνει μεταφέρουμε τη μαεριά σε ένα πυρέξ και για όσο είναι καυτή προσθέτουμε την κανέλα και τα χοντροκομμένα καρύδια. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες και στην συνέχεια απολαμβάνουμε.

Συνταγή_ για παραδοσιακή _Μαεριά _από την Κω_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Μηνά

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close