Πασχαλινό αρνί με μπαχαρικά

Παραδοσιακή μαρινάδα της γιαγιάς για το Πασχαλινό αρνί

Συνταγή για Πασχαλινό αρνί της γιαγιάς με παραδοσιακή μαρινάδα από αλάτι, πιπέρι και δυόσμο, σιγοψημένο στο φούρνο για την Κυριακή του Πάσχα.

Υλικά:

Συνταγή για Πασχαλινό αρνάκι σκέτο λουκούμι, με την παραδοσιακή μαρινάδα της γιαγιάς. Μία απλή και γεμάτη αρώματα και γεύσεις μαρινάδα που θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις για την Κυριακή του Πάσχα.

Κάθε Πάσχα, το σπίτι γέμιζε αρώματα που δεν ξεχνιούνται. Εκείνη η μαγική μυρωδιά του ψημένου αρνιού που έβγαινε από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς ή την σούβλα . Ήταν μια ιεροτελεστία. Από το πρωί, όλοι ξυπνούσαμε με προσμονή, αλλά η γιαγιά είχε ήδη ξεκινήσει.

Η μαρινάδα της ήταν μυστική – μια συνταγή που πέρασε από γενιά σε γενιά, με μικρές πινελιές αγάπης και εμπειρίας. Δεν ήταν απλώς φαγητό. Ήταν το σύμβολο της Άνοιξης, της Ανάστασης, της οικογένειας που μαζευόταν γύρω από το τραπέζι γελώντας, τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά και λέγοντας «Χριστός Ανέστη».

Πασχαλινό Αρνάκι στη λαδόκολλα

Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στη γιαγιά, που ήξερε πως οι πιο δυνατές αναμνήσεις χτίζονται γύρω από μια κατσαρόλα και μια καρδιά γεμάτη αγάπη. Πασχαλινό αρνάκι με λίγα και παραδοσιακά μπαχαρικά, γιατί αν το κρέας είναι καλής ποιότητας δε χρειάζεται πολλά για να φανεί η νοστιμιά του.

Δείτε την εκτέλεση για το Πασχαλινό αρνί της γιαγιάς με παραδοσιακή μαρινάδα παρακάτω:

Πασχαλινό αρνί με μπαχαρικά

Εκτέλεση

Παίρνουμε το αρνί και το μαρινάρουμε από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και φύλλα δυόσμου. Το αλείφουμε καλά από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και το κλείνουμε πολύ καλά σε λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και μετα

Ξεροψημένο Πασχαλινό αρνί στο φούρνο

Ψήνουμε για περίπου 2μιση ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου. Λίγο πριν γίνει αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο από την μεριά που έχει την πέτσα. Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζουμε το ψήσιμο από την ανάποδα μεριά. Μόλις πάρει καλό χρώμα είναι έτοιμο.

Πασχαλινό αρνί με μπαχαρικά

Η συνταγή είναι της φίλης μας Giota Pakou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr