Συνταγή για Πασχαλινά Brownies . Σοκολατένια και αφράτα Πασχαλινά Brownies με γκανάζ σοκολάτας και σοκολατένια κουφέτα σε σχήμα πασχαλινού αυγού.
- βουτυρο 1/2 κούπα ανάλατο (115 γραμμάρια)
- κουβερτουρα 1 1/3 κούπες σε κομμάτια (200 γραμμάρια)
- ζαχαρη 1/2 κούπα (100 γραμμάρια)
- καστανή ζάχαρη 1/2 κούπα (90 γραμμάρια)
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 3 μεγάλα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κούπα (70 γραμμάρια)
- κακαο 1/4 κούπα (20 γραμμάρια)
Υλικά
- κουβερτουρα 1 κούπα σε κομμάτια (150 γραμμάρια)
- κρεμα γαλακτος 1/3 κούπα με 35% λιπαρά (80 ml)
- κουφέτα 1 κούπα (150 γραμμάρια) σοκολατένια σε σχήμα πασχαλινού αυγού
Για την γκανάζ σοκολάτας
Σήμερα θα μπούμε για τα καλά στο πασχαλινό κλίμα αφού το Πάσχα πλησιάζει. Θα φτιάξουμε σοκολατένια Πασχαλινά Brownies με κουφέτα σε σχήμα πασχαλινών αυγών. Είναι πανεύκολα και σοκολασμένα πασχαλινά brownieς με σοκολάτα και γκανάζ σοκολάτας που δε θα του αντισταθείτε.
Η συνταγή σπαιτεί λίγα και οικονομικά υλικά ενώ η εκτέλεσή του είναι εύκολη και γρήγορη, ακόμη και τις πολυάσχολες γυναίκες. Αυτά τα Πασχαλινά Brownies τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως θα τα φτιάξουμε σίγουρα πολύ σύντομα και πάλι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά Brownies :
Brownies «Πασχαλινά»… για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά Brownies
Στην αρχή προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αν θα ψήσουμε στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς Κελσίου, αν ψήσουμε στον αέρα. Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20×20 εκατοστά ή σε ένα ταψί σιλικόνης για brownies.
Παίρνουμε ένα μπολ που να αντέχει στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε εκεί την κουβερτούρα και το βούτυρο. Λιώνουμε τα υλικά μας στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ προσθέτουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλια και τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας.
Δείτε ακόμα Oreo Brownies: To απόλυτο σοκολατογλυκό
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί και το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε το brownies για 30-32 λεπτά και αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων έχοντας σκεπασμένο το μπολ με μία μεμβράνη. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Αδειάζουμε την γκανάζ πάνω από το κρύο brownie και αραδιάζουμε από πάνω μερικά κουφέτα σε σχήμα πασχαλινού αυγού. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά για να παγώσει η γκανάζ, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Tips για τα Πασχαλινά Brownies
Βγαίνουν 9-12 κομμάτια. Μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν