Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Συνταγή για μαμαδίστικα, παραδοσιακά, Πασχαλινά κουλουράκια από την Βέφα Αλεξιάδου με αμμωνία και μερικά ακόμη οικονομικά υλικά. Είναι αφράτα και η γεύση τους θα σας ταξιδέψει στο Πάσχα με την γιαγιά στο χωριό!

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024

 

Το Πάσχα ανυπομονούμε να απολαύσουμε κουλουράκια, τσουρέκια και φυσικά το αρνάκι στη σούβλα. Ωραίες οι καινούριες συνταγές, αλλά σαν το παραδοσιακό σε πολλές φάσεις δεν έχει. Γι’ αυτό και θα μοιραστούμε μαζί σας, παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια από την Βέφα Αλεξιάδου με αμμωνία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου:

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Αρχικά ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με το αλάτι και την βανίλια σε ένα μπολάκι. Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα κροκάδια.

Διαλύουμε και την αμμωνία στο φρέσκο γάλα και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε δόσεις. Ζυμώνουμε με το γάντζο ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

Πλάθουμε κορδόνια με πάχος ενός μικρού δάχτυλου και τυλίγουμε τα κορδόνια σε διάφορα σχήματα. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια μας σε βουτυρωμένο ταψί, με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και νερό και ψήνουμε, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20-30 λεπτά.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close