Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο

Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο .Πανεύκολη Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο  με τυρί φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και τριμμένη γραβιέρα για την Κυριακή του Πάσχα.

Εκτός από το αρνί στην σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι στο Πασχαλινό τραπέζι οφείλουμε να έχουμε και μερικά ορεκτικά. Ορεκτικά που θα συνδυάζουν υπέροχα τα ψητά μας όμως αυτή η λαχταριστή και πανεύκολη  Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο, με φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι στραγγιστό και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Εκτός του ότι δεν χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη για να την φτιάξουμε, στην ουσία δεν χρειάζεται να ανοίγουμε φύλλο και να τρώμε ώρες ολόκληρες πάνω από την κουζίνα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ψήνουμε την Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο  και είναι έτοιμη. Τι πιο απλό και λαχταριστό;

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο:

Πασχαλινή -πίτα- χωρίς- φύλλο-

Έχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές την έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη τεμπελόπιτα.

Εκτέλεση για την τεμπελόπιτα

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την λιωμένη μαργαρίνη και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά αρχικά με ένα κουτάλι.

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Το μείγμα μας θα είναι σφιχτό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.

Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια και την βάζουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά. Προσέχουμε να μην διαλύσουμε την φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο.

Δείτε ακόμα Τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά

Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο

Όσο ετοιμάζουμε το μείγμα μας έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα στρογγυλό πυρέξ 21×18 και το αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια (εικ. 3), και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά (εικ.4). Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μίγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).

Tips για την Πασχαλινή πίτα χωρίς φύλλο

Μπορούμε αντί για γραβιέρα να βάλουμε τριμμένο ρεγκάτο ή όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει. Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου. Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο, καρφώνουμε την τεμπελόπιτα με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη. Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο.

Πασχαλινή -πίτα- χωρίς- φύλλο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Evie Evie

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close