Χυλόφτες _ Παραδοσιακά _Κρητικά_ ζυμαρικά_

Χυλόφτες : Παραδοσιακά Κρητικά ζυμαρικά! Στην Κρήτη τα τρώνε συνήθως σε περιόδους νηστείας. Οι χυλόφτες φτιάχνονται με ελαιόλαδο, νερό, αλάτι και αλεύρι. Και όταν τις βράσουμε τις συνοδεύουμε με ζάχαρη, κανέλα και καβουρδισμένα καρύδια και σουσάμι.

Είναι ένα ιδιαίτερο και νηστίσιμο φαγάκι που είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Είναι πολύ υγιεινό αφού περιέχει ελαιόλαδο ενώ η ζάχαρη σε ποσότητα πηγαίνει σύμφωνα με τα δικά μας γούστα!

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από το live kitchen

Τώρα που η περίοδος νηστείας κοντοζυγώνει είναι καιρός να δούμε νηστίσιμες συνταγές. Μπορούμε όμως τις χυλόφτες, να τις απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Δείτε την εκτέλεση για τις χυλόφτες παρακάτω: 

Εκτέλεση για τις χυλόφτες

Για να φτιάξουμε τις χυλόφτες βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι. Αλεύρι βάζουμε όσο χρειαστεί για να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε στη συνέχεια ένα στρογγυλό φύλλο με το πλάστη. Το φύλλο μας πρέπει να είναι πολύ λεπτό.

Βάζουμε μπόλικο αλεύρι στο φύλλο για να μην κολλάει και το τυλίγουμε στον πλάστη. Το κόβουμε πρώτα στην μέση και στην συνέχεια σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε νερό να βράσει.

Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τις χυλόφτες και τις ανακατεύουμε για να μην σβολιάσουν. Βράζουμε τις χυλόφτες για 5 λεπτά και είναι έτοιμες. Όταν ετοιμαστούν τις σερβίρουμε με ζάχαρη, κανέλα και καβουρδισμένα καρύδια και σουσάμι. Απλά υπέροχες!

Χυλόφτες συνταγή_ Χυλόφτες_ Παραδοσιακά_ Κρητικά_ ζυμαρικά_Συνταγή_ Συνταγη_ για_ Χυλόφτες_ Παραδοσιακά_ Κρητικά_ ζυμαρικά Χυλόφτες_ Χυλόφτες_Συνταγή_για_νηστίσιμα_κρητικά_ζυμαρικά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Giannis Artemis Peteinarakis

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close