Πεντανόστιμα κουκιά φρέσκα γιαχνί

Μία συνταγή πολύ υγιεινή και νόστιμη! Ακόμη και στα παιδιά σας θα αρέσει γιατί έχει απίστευτη γεύση και μοσχοβολάει και όλο το σπίτι από τα μυρωδικά του!

Πως θα τα κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα κουκιά βγάζουμε το φασόλι (κρατάμε και λίγα κομμάτια από τα τρυφερά φύλλα) αφαιρούμε το μαύρο σημάδι με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς περίπου για 25 λεπτά.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό ζεστό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 – 30 μέχρι να χυλώσουν προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, τα θέλουμε μαλακά και χυλωμενα.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία φίλες μου …Ένα φαγητό που μοσχομυρίζει ?

Η συνταγη είναι απο την καταπληκτικη σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές μας

 

Close