Μία συνταγή πολύ υγιεινή και νόστιμη! Ακόμη και στα παιδιά σας θα αρέσει γιατί έχει απίστευτη γεύση και μοσχοβολάει και όλο το σπίτι από τα μυρωδικά του!
- κουκια ½ κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό κομμένο χοντρά
- κρεμμυδι 3 χλωρά κομμένα σε ροδέλες
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ελαιολαδο ½ φλιτζ.
- ντοματα μισή κουπα χυμό η ντοματάκια κονκασέ
- άνηθος 1/2 ματσάκι (ή μάραθο) ψιλοκομμένο
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- ζαχαρη ¼ κ. γλ.
- αλατι
- πιπέρι
- λεμονι Χυμό από 2 μέτρια
Υλικά
Πως θα τα κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα κουκιά βγάζουμε το φασόλι (κρατάμε και λίγα κομμάτια από τα τρυφερά φύλλα) αφαιρούμε το μαύρο σημάδι με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς περίπου για 25 λεπτά.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό ζεστό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 – 30 μέχρι να χυλώσουν προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, τα θέλουμε μαλακά και χυλωμενα.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία φίλες μου …Ένα φαγητό που μοσχομυρίζει.
Η συνταγη είναι απο την καταπληκτικη σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking
Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές μας
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες