Πεντανόστιμοι λουκουμάδες: Τραγανοί απέξω και πολύ αφράτοι από μέσα!

Οι λουκουμάδες είναι το αγαπημένο γλυκό των περισσότερων Ελλήνων. Συνοδεύονται με μέλι, σοκολάτα ή οποιαδήποτε άλλη γλυκιά ή αλμυρή σάλτσα επιθυμείτε. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο σνακ και μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα δείτε την αγαπημένη μας συνταγή με λουκουμάδες

Πεντανόστιμοι λουκουμάδες: Τραγανοί απέξω και πολύ αφράτοι από μέσα!

Εκτέλεση:

Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, έτσι ώστε να γίνει ένας ομογενές χυλός. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες. Σκεπάζουμε τον χυλό μας με ένα καπάκι και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να βγάλει φουσκάλες.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε μέχρι να κάψει. Πρέπει να είναι πολύ σε ποσότητα. Για να κάνουμε τους λουκουμάδες μας στρογγυλούς, υπάρχουν δυο τρόποι. Μπορούμε να πάρουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας και να την κλείσουμε μέχρι να βγει από το επάνω μέρος λίγη ζύμη. Με γρήγορες κινήσεις την βάζουμε στο κατσαρολάκι μας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι ο εξής. Παίρνουμε λίγη ζύμη με το κουτάλι. Γερνούμε το κουτάλι και ρίχνουμε τη ζύμη στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα, με το δάχτυλο τη ζύμη. Κι εκεί, θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις. Καλή όρεξη!

Πηγή: symvaineitwra.gr
Close