πιλάφι_με γιαούρτι_

Νόστιμο και μυρωδάτο πιλάφι με γιαούρτι τόσο απλό φαγητό αλλά και τόσο γευστικό ταυτόχρονα.

Ξέρετε τι συστήνουν οι διατροφολόγοι συχνά; Πιλάφι με γιαούρτι. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία εξαιρετική συνταγή για πιλάφι με κίτρινο και Καρολίνα ρύζι συνοδευόμενο με γιαούρτι.

Στο ρύζι προσθέσαμε ζωμό κοτόπουλου και κουρκουμά γι’ αυτό και είναι τόσο μυρωδάτο. Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το Συνταγή για παραδοσιακό αλμυρό ατζέμ πιλάφι με φιδέ

Δείτε ακόμα Συνταγή για αγκινάρες πιλάφι

Το δροσερό γιαούρτι έχει σουμάκ για την γεύση. Είναι ένα εξαιρετικό πιλάφι για τα επίσημα τραπέζια ή αν βρισκόμαστε σε περίοδο διατροφής. Μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε διότι η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία και θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Το καίμε και αφού κάψει προσθέτουμε το ρύζι. Όταν αρχίσει το ρύζι να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και τον κουρκουμά. Αφήνουμε να βράσει το ρύζι σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά.

Αφού βράσει για μισή ώρα και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 10 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.  Σερβίρουμε το ρύζι με πιπέρι και παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και βάζουμε το γιαούρτι και το σουμάκ και απολαμβάνουμε.

Tips για το πιλάφι με γιαούρτι

Αν θέλουμε βάζουμε ζωμό κρέατος ή λαχανικών. Το σουμάκ στο γιαούρτι είναι προαιρετικό.

πιλάφι_με γιαούρτι_ πιλάφι_με γιαούρτι_ πιλάφι_με γιαούρτι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close