Πιροσκί_με ζύμη γιαουρτιού_

Αφράτα πιροσκί με ζύμη γιαουρτιού και γεμιστά με λουκάνικο στο τηγάνι.

Υπέροχα και αφράτα πιροσκί με ζύμη γιαουρτιού και λουκάνικο που σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ. Αυτά τα πιροσκί μπορείτε να τα φτιάξετε και στον φούρνο. Είτε τηγανιτά είτε στον φούρνο σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Δείτε ακόμα Το τέλειο κολατσιό! Πιροσκί με σφολιάτα

Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα αν δεν θέλετε με λουκάνικο και να τα φτιάξετε για τον μπουφέ και το γιορτινό σας τραπέζι. Είναι επίσης και εξαιρετικό κολατσιό για την παραλία αλλά και για μεζές με την μπύρα το Καλοκαίρι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:  

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Πλάθουμε την ζύμη μας και στην συνέχεια την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει η μία ώρα χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Στο κάθε μπαλάκι βάζουμε από ένα λουκάνικο και κλείνουμε το πιροσκί πλάθοντας με τα χέρια. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Στην φωτογραφία βλέπουμε 44 πιροσκί με λουκάνικο και 22 πιροσκί γεμιστά με φέτα. Γίνονται και στον φούρνο. Τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και τα ψήνουμε για 18 λεπτά στον φούρνο, πάνω κάτω.

Πιροσκί_με ζύμη γιαουρτιού_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close