Αρωματικό καλοκαιρινό λικέρ βερίκοκο ροδάκινο με κονιάκ. Γλυκόπιοτο λικέρ για τις απογευματινές μαζώξεις στο μπαλκόνι ή μετά το φαγητό.
Υλικά:
Λικέρ βερίκοκο και ροδάκινο με κονιάκ για όσους αγαπούν αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα. Ο συνδυασμός τους είναι άκρως αρωματικός και νόστιμος και αυτό το λικέρ συνδυάζει στο ποτήρι μας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του Καλοκαιριού!
Αν λατρεύεις τα φρούτα του Καλοκαιριού και δεν λες “όχι” σε ένα αρωματικό σπιτικό λικέρ, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Βερίκοκο και ροδάκινο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα φίνο, αρωματικό λικέρ που θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό ποτό σε κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο:

Μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες είναι ο συνδυασμός βερίκοκου-ροδάκινου. Δεν είχα ξαναφτιάξει λικέρ από αυτά τα δύο υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα! Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό! Εύκολο, καλοκαιρινό λικέρ, πολύ αρωματικό και δροσερό, με καταπληκτική γεύση και χρώμα! Στην υγειά μας !
Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμα φρούτα χωρίς χτυπήματα. Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα τα κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα δεν τα πετάμε τα κρατάμε για να φτιάξουμε λικέρ πικραμύγδαλο. Τα βερίκοκα τα ανοίγουμε στα δύο με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.
Προσθέτουμε τις κανέλες, τη ζάχαρη και το ποτό και κλείνουμε το βάζο. Αναδεύουμε μερικές φορές να λιώσει η ζάχαρη, ανοίγουμε το βάζο και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
Λικέρ φράουλα της Σόφης Τσιώπου
Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και αναδεύουμε λίγο ακόμα. Τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος για ένα τουλάχιστον μήνα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε να λιώσει η ζάχαρη, αναδεύοντας το βάζο. Στη συνέχεια σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ. Πιέζουμε τα φρούτα να βγάλουν το ζουμί τους.
Και τα ξανά σουρώνουμε να μείνει μόνο το ποτό. Αν έχετε υπομονή αφήστε να περάσουν 2-3 μήνες πριν δοκιμάσετε το λικέρ θα γίνει πολύ καλύτερο!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr