μπουρανί-με-σπανάκι-συνταγή-

Πίτα Μπουρανί .Συνταγη για παραδοσιακή πίτα Μπουρανί με γέμιση από σπανάκι, πράσο, φρέσκο κρεμμύδι και  φέτα.

Το μπουρανί είναι παραδοσιακή πίτα που έχει ένα πεντανόστιμο φύλλο με πολύ λίγα και αγνά υλικά. Η ζύμη για να φτιάξουμε την πίτα μπουρανί χρειάζεται μόνο μαγιά, ελαιόλαδο, αλάτι, αλεύρι και νερό. Είναι τόσο απλή και τόσο νόστιμη που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας.

Πίτα Μπουρανί

Θα γεμίσουμε το σημερινό μας μπουρανί με σπανάκι, πράσο, φρέσκο κρεμμύδι και νηστίσιμη φέτα. Αυτό σημαίνει πως είναι μία υγιεινή, νηστίσιμη πιτούλα για την σαρακοστή, την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για οποιαδήποτε άλλη νηστίσιμη περίοδο ενώ είναι μία εξαιρετική επιλογή και για τους vegans.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πίτα Μπουρανί:

Πίτα -Μπουρανί-

Εκτέλεση για την γέμιση

Πατάμε λίγο με τα χέρια μας το σπανάκι για να κάτσει. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σπανάκι, το πράσο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον ξερό δυόσμο και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση για την Πίτα Μπουρανί

Αρχικά σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Στην συνέχεια την αφήνουμε να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο. Σε ένα ταψί απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε.

Δείτε ακόμα Σπανακόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Από πάνω στρώνουμε την γέμιση και πάνω από την γέμιση στρώνουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο το λαδώνουμε και αυτό. Ψήνουμε την πίτα μας στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.

Πίτα -Μπουρανί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας βασιλικη δαουτη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close