Πίτσα με σπανάκι και φέτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Πίτσα με σπανάκι και φέτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Τα παιδιά σιχαίνονται το σπανακόρυζο ή έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε σπανακόπιτα; Δείτε μια πίτσα διαφορετική που σίγουρα θα την λατρέψουν! Pizza me σπανάκι και τυρί που είναι πεντανόστιμη και μια εναλλακτική ιδέα αν σας κούρασε η κλασική πίτσα με αλλαντικά.

Υλικά:

300 γρ. ζύμη για πίτσα  200 γρ. φρεσκοπλυμένο σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 150 γρ, φέτα 150 γρ. χοντροτριμμένο κασέρι ή όποιο κίτρινο τυρί σας αρέσει Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το φρεσκοπλυμένο σπανάκι αφού το ψιλοκόψετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίζετε τα υλικά και με το χέρι σας αρχίζετε να τα πιέζετε μέχρι να μαραθούν. Όταν γίνουν όλα μια μάζα που φαίνεται σαν βρεγμένη τότε ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το σπανάκι να περιμένει.

Πίτσα με σπανάκι και φέτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25-30 εκατοστών, καλά λαδωμένο με ελαιόλαδο, βάλτε τη ζύμη και πιέστε τη με το χέρι σας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώστε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Πιέστε με το χέρι σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.

Σκορπίστε τη φέτα πάνω στο σπανάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα. Ανοίξτε τον φούρνο, σκορπίστε από πάνω το χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί και μπέικον και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 5-10 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε την πίτσα ζεστή. Το μπέικον είναι προαιρετικό, δεν ήταν μέσα στην αρχική συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη για αυτό δεν το αναφέρω στα υλικά. Πάντως πρόσθεσα 6 φέτες.