Αφρατη Πίτσα ολοιδια με pizza hut

Αφρατη Πίτσα ολοιδια με pizza hut

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη –
  • γάλα – 1 και 1/3 της κούπας ελαφρά ζεστό
  • αλάτι – 1/2 κ.γ.
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 4 κούπες
  • ζάχαρη – 1 κ.σ.
  • ξηρή μαγιά – 1 φακελάκι (8γρ.)
  • ηλιέλαιο – 2 κ.σ. και λίγο για να αλείψουμε το ταψί
  • Για τη σάλτσα –
  • ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata) – 230γρ.
  • ρίγανη – 1 κ.γ.
  • ξερό βασιλικό – 1/2 κ.γ.
  • ξερό σκόρδο – 1/2 κ.γ.
  • 1 κουταλια του γλυκου μελι
  • αλάτι, πιπέρι –
  • Για την επικάλυψη –
  • μοτσαρέλα – 450γρ., τριμμένη
  • πεπερόνι ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας – 20 κομμάτια

Οδηγίες

  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Το αφήνουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το μελι  και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ηλιέλαιο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη έτσι ώστε να φτάσει στο μέγεθος του ταψιού μας.
  • Την βάζουμε στο ταψί, την αλείφουμε από πάνω με λίγο ηλιέλαιο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 1/2 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
  • Ρίχνουμε τη σως στη ζύμη μας, αφήνοντας τα πλάγια.
  • Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της μοτσαρέλας που έχουμε, συνεχίζουμε με το πεπερόνι και τελιώνουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη στα πλάγια και σερβίρουμε ζεστή.

πηγηπατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια


Close