συνταγές-για-πιτάκια-

Ποικιλία από πιτάκια για το παιδικό πάρτι: Επειδή είμαστε εργαζόμενες γυναίκες, είναι λογικό να μην έχουμε πολύ χρόνο για τον παιδικό μπουφέ στο παιδικό πάρτι και γενικά για μαγείρεμα. Γι’ αυτό και θα δούμε μαζί σας συνταγές για ποικιλία από πιτάκια για το παιδικό πάρτι. Τα περισσότερα θα γίνουν με την ίδια ζύμη!

    Για τα σπανακοπιτάκια

  • σπανακι 1 κιλό περίπου
  • φέτα 300 γραμμάρια

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια

Σήμερα σας έχουμε σε ένα άρθρο συνταγή για σπανακοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια και τυροπιτάκια. Τα περισσότερα πιτάκια θα τα κάνουμε με την ίδια ζύμη, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο ενώ και τα ζαμπονοτυροπιτάκια που θα γίνουν με ξεχωριστό, θα είναι πανεύκολα και γρήγορα.

Ποικιλία από πιτάκια για το παιδικό πάρτι

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ποικιλία από πιτάκια για το παιδικό πάρτι:

συνταγές-για-πιτάκια-

Εκτέλεση για την ζύμη στα τυροπιτάκια και στα σπανακοπιτάκια

Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το χλιαρό γάλα. Διαλύουμε στο μείγμα με το νερό την μαγιά. Προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη και την διαλύουμε και αυτή. Αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία). Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε μία μπάλα. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις γεμίσεις.

Εκτέλεση για την γέμιση στα τυροπιτάκια και στα σπανακοπιτάκια

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό. Για τα σπανακοπιτάκια βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό και αφού βράσει καλά το σουρώνουμε. Το ανακατεύουμε με την θρυμματισμένη φέτα.

Κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι ή με έναν μικρό πλάστη. Γεμίσουμε όποια θέλουμε με την γέμιση με την φέτα και όποια θέλουμε με την γέμιση με το σπανάκι και κλείνουμε καλά.

Αλείφουμε τα πιτάκια μας με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας. Αλείφουμε με το τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο ένταμ.

Δείτε ακόμα Τα πιτσάκια της Γκόλφως

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το λουκάνικο Φρανκφούρτης και τα σκορπάμε πάνω από το ένταμ. Ρολάρουμε και κόβουμε σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση για τα πιτσάκια

Χρησιμοποιούμε την ίδια ζύμη που χρησιμοποιήσαμε για τα τυροπιτάκια και τα σπανακοπιτάκια. Ανοίγουμε την ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας για πίτσας.

Επίσης απλώνουμε το τριμμένο μιξ τυριών για πίτσα, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια και το μπέικον. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στον αέρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και σερβίρουμε.

Tips για την ποικιλία από πιτάκια

Στην ζύμη αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μέλι και αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 1 φακελάκι ξερή μαγιά. Γίνονται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αντί για μαυροσούσαμο μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με κλασικό σουσάμι ή άλλους σπόρους.

Σε κάθε περίπτωση το πασπάλισμα είναι προαιρετικό. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει και η ποσότητα των υλικών της γέμισης, διαφέρουν ανάλογα το πόσα πιτάκια θέλουμε να φτιάξουμε. Την πίτσα την γεμίζουμε με ό,τι μας αρέσει.

συνταγές-για-πιτάκια-

Οι συνταγές είναι της φίλης μας Gianna Mimi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close