Πολίτικη Φανουρόπιτα με 9 υλικά, καρύδι και σταφίδες

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη Φανουρόπιτα με 9 υλικά. Πολίτικη Φανουρόπιτα με καρύδια, σταφίδες και υπέροχο άρωμα από κανέλα και γαρίφαλο. Είναι μία υπέροχη πίτα με πολύ εύκολη εκτέλεση,ιδανική και για τους αρχάριους στην παρασκευή της.

Ακολουθήστε την συνταγή και η επιτυχία είναι εγγυημένη. Δοκιμάστε την και θα δείτε ότι θα είναι από τις ωραιότερες που έχετε φτιάξει ως τώρα. Είναι νόστιμη, αφράτη και πάρα πολύ γευστική. Αυτή την Φανουρόπιτα αξίζει να την δοκιμάσετε.

Εκτέλεση

Πρώτα διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλουμε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρουμε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.

Μετά χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ).

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε). Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξανά χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.

Λαδώνουμε ελάχιστα ένα ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Πολίτικη Φανουρόπιτα με 9 υλικά, καρύδι και σταφίδες

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κυριακη Αθανασακη

Close