Ποντιακή_κομπόστα Χοσάφ_

Υπέροχη ποντιακή κομπόστα Χοσάφ για όλη την οικογένεια.

Η ποντιακή κουζίνα είναι πλούσια και γεμάτη λιχουδιές. Μετά τα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά θα δοκιμάσουμε και την ποντιακή κομπόστα Χοσάφ. Είναι μία παραδοσιακή ποντιακή κομπόστα που αποτελείται από αποξηραμένα φρούτα, ζάχαρη και κανέλα.

Την κομπόστα Χοσάφ μου την έφτιαχνε η γιαγιά μου η οποία ήταν Πόντια και η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, μου την έφερε και πάλι στην μνήμη. Είστε έτοιμοι να έρθετε πιο κοντά με την ποντιακή κουζίνα; Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

H συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα αποξηραμένα φρούτα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, το κονιάκ και βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει.

Δείτε ακόμα Τανωμένος Σορβάς: Συνταγή για παραδοσιακή ποντιακή σούπα!

Tips για την Ποντιακή κομπόστα Χοσάφ

Μπορούμε να βάλουμε όσα φρούτα της επιλογής μας θέλουμε, αρκεί να είναι αποξηραμένα. Οι σταφίδες μπορεί να είναι ξανθές ή μαύρες. Το κονιάκ είναι προαιρετικό.

Ποντιακή_κομπόστα Χοσάφ_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close