Πούλλες- τηγανιτές-

Πούλλες τηγανιτές. Οι πούλλες τηγανιτές, αντιναχτές με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Κυπριακής κουζίνας.
Πούλλες είναι οι μικροί λεπτοί κόνδυλοι του κολοκασιού! Το διαχωρίζουν και το πουλούν χωριστά!

Η πανέμορφη Κύπρος έχει πολλές συνταγές να μας δείξει και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να απολαύσουμε τις πούλλες. Οι πούλλες είναι είδος λαχανικού που στην Ελλάδα το συναντάμε στην Ικαρία και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να τις δοκιμάσετε καθώς είναι ένα πολύ νόστιμο και γεμάτο μυρωδιές φαγητό που τόσο οι Κύπριοι όσο και όσοι δοκίμασαν αυτήν την συνταγή ξετρελάθηκαν. Φαίνεται πως στην Κύπρο αποτελεί παραδοσιακή συνταγή. Μπορεί να σας αρέσουν και οι Πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πούλλες:

Οι πούλλες τηγανιτές, αντιναχτές με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο είναι ένα “original”παραδοσιακό φαγητό της Κυπριακής υπαίθρου!!
Πούλλες είναι οι μικροί λεπτοί κόνδυλοι του κολοκασιού! Το διαχωρίζουν και το πουλούν χωριστά!

Τα μικρά και πιο λεπτά κολοκάσια ονομάζονται πούλλες! Αυτό γίνεται επειδή αν ψηθούν μαζί μεγάλα και μικρά κολοκάσια, τα μικρά θα ψηθούν ενώ τα μεγάλα αργούν πολύ περισσότερο να ψηθούν!

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πούλλες όπως καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε αναμείξει το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν από μέσα.

Τις προσέχουμε και τις τσεκάρουμε για όσο τηγανίζονται με ένα πιρούνι και όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε το πολύ λάδι, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρασί και τον σπασμένο κόλιανδρο.

Δείτε ακόμα Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες τηγανητές

Δυναμώνουμε την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν στο φαγητό μείνει μόνο λίγο ζουμί σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε κλειστή την κατσαρόλα μέχρι να σερβίρουμε.

Tips για τις Πούλλες τηγανιτές

Τις πούλλες δεν κάνει να τις πλύνουμε σε νερό, γι’ αυτό τις καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να βρείτε αυτό το λαχανικό σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πούλλες- τηγανιτές-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Kyriacos Mitsides

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close