Συνταγή για ψαρονέφρι τυλιγμένο σε μπέικον με απαλή σάλτσα μουστάρδας για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για μεζεδάκι μέσα στην εβδομάδα.
Υλικά:
Συνταγή για τρυφερό και ζουμερό ψαρονέφρι, τυλιγμένο σε μπέικον με βελούδινη σάλτσα μουστάρδας που θα απογειώσει το μεσημεριανό σας. Φτιάξτε αυτό το ψαρονέφρι στο Κυριακάτικο τραπέζι ή για οποιαδήποτε μέρα της ημέρας, θέλετε να απολαύσετε κάτι σπέσιαλ με λαχταριστή γεύση.
Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια και πιλάφι
Ένα φαγητό αμαρτία σας έχουμε σήμερα και δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Ψαρονέφρι με μπέικον και βελούδινη σάλτσα μουστάρδας. Θα τυλίξουμε τρυφερά κομμάτια ψαρονέφρι σε μπέικον και θα σιγομαγειρέψουμε αυτό το φαγητό σε μία λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας. Μπορείτε να αντισταθείτε;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας:

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια με πάχος 3-4 εκατοστά. Τα Χτυπάμε ελαφρώς για να γίνουν πιο λεπτά και τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά, περιμετρικά με μία φέτα μπέικον. Στερεώνουμε το μπέικον στο ψαρονέφρι με μία οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα ρολάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το λεμόνι.
Ψαρονέφρι πιπεράτο με πουρέ
Στο τέλος βάζουμε τη μουστάρδα την οποία έχουμε ανακατέψει με τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και απολαμβάνουμε σκέτο, με άγριο ρύζι, ρύζι λαχανικών ή τηγανιτές πατάτες.

Τη συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr