Ψωμένια Λουκανοπιτάκια

Συνταγή για Ψωμένια Λουκανοπιτάκια . Ψωμένια Λουκανοπιτάκια που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια. Ψωμένια Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο, με μουστάρδα και κίτρινο τυρί.

Θέλουμε τα καλύτερα και τα πιο νόστιμα για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό όταν είδαμε αυτήν την συνταγή στους αγαπημένους μας foodacholics χωθήκαμε στις κουζίνες μας και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το επόμενο σχολικό τους κολατσιό. Ψωμένια Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη γεμιστά με μουστάρδα και κίτρινο τυρί.

Ψωμένια Λουκανοπιτάκια

Ψωμένια Λουκανικοπιτάκια για όλη την οικογένεια και φυσικά για όλες τις περιστάσεις. Αυτά τα ιδιαίτερα και πρωτότυπα ψωμένια  λουκανικοπιτάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό ή για όποτε μας ανοίξει η όρεξη για λουκανικοπιτάκια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ψωμένια λουκανικοπιτάκια:

Ψωμένια Λουκανοπιτάκια

Εκτέλεση για τα ψωμένια  λουκανικοπιτάκια

Στην αρχή διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Έπειτα κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα μας. Κοσκινίζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το προσθέτουμε το μείγμα μας.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Δουλεύουμε την ζύμη μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στην ζύμη και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε ένα σκεύος και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.

Ψωμένια - Λουκανοπιτάκια -

Αφού η ζύμη φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 30 μπαλάκια, από 30 γραμμάτια το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και απλώνουμε στο κάθε φύλλο την μουστάρδα και την τριμμένη γκούντα.

Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυλίγουμε όπως θα δούμε και στο βίντεο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 34×26 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε από πάνω από ένα λουκάνικο. Αλείφουμε την ζύμη με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Ψωμένια Λουκανοπιτάκια

Tips για τα Ψωμένια Λουκανοπιτάκια

Μπορούμε να βάλουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει.

Ψωμένια - Λουκανοπιτάκια -

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close