Ραβανί_Αιτωλοακαρνανίας_

Παραδοσιακό ραβανί Αιτωλοακαρνανίας για όλες τις ώρες.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Αν είστε από την Αιτωλοακαρνανία σίγουρα ξέρετε το ραβανί Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ένα νόστιμο ραβανί που οι ντόπιες το έφτιαχναν στις γιορτές. Είναι ένα πολύ εύκολο ραβανί με λίγα υλικά που δεν θέλει μεγάλη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική για να το φτιάξεις.

Στην Ελλάδα τα ραβανί είναι από τα αγαπημένα γλυκά ταψιού που συνήθως είναι σιροπιαστά. Στο ραβανί Αιτωλοακαρνανίας δεν χρειάζεται να σιροπιάσουμε το ραβανί αφού μελώνει καθώς βράζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα προτού το βάλουμε στο ταψί.

Δείτε ακόμα Το φανταστικό ραβανί της Γκόλφως Νικολού

Με σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό, είναι ένα γλυκό σκέτη αμαρτία που γεμίζει το στόμα μας. Ιδανικό για τους καλεσμένους μας όπως και το Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί. Αυτό το ραβανί Αιτωλοακαρνανίας είναι το αγαπημένο μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το νερό, τις βανίλιες, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζουμε μέχρι να μην κολλάει το γλυκό στα τοιχώματα της κατσαρόλας και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί. Το ταψί θα είναι μέτριου μεγέθους. Χαράζουμε το μείγμα μας και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε το ραβανί στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Ραβανί_Αιτωλοακαρνανίας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ειρήνη Παντιωρα

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close