Αν σας περίσσεψαν ρεβίθια δεν χρειάζεται να πετάξετε τίποτα ! Μπορείτε να φτιάξετε αφράτους και καλοκαιρινούς ρεβιθοκεφτέδες με τα ρεβίθια που περίσσεψαν που θα σας ξετρελάνουν.
- ρεβύθια Όσα μας περίσσεψαν
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ντοματα 1 μικρή
- γραβιέρα 200 γραμμάρια
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια περίπου
Υλικά
Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι πολύ θρεπτικοί και πεντανόστιμοι. Αφού τα ρεβίθια είναι τόσο νόστιμα και θρεπτικά, είναι κρίμα να τα αποχωριστούμε το Καλοκαίρι, επειδή δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε σε σούπα λόγω της ζέστης!
Δείτε ακόμα Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι όνειρο
Μπορούμε να φτιάξουμε αυτούς τους πανεύκολους ρεβιθοκεφτέδες με γραβιέρα και μυρωδικά. Επίσης μπορείτε με αυτήν την συνταγή να εκμεταλλευτείτε τα ρεβίθια που σας περίσσεψαν. Άλλωστε δεν πρέπει να πετάμε τίποτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους Ρεβιθοκεφτέδες με τα ρεβίθια που περίσσεψαν
Εκτέλεση για τους Ρεβιθοκεφτέδες με τα ρεβίθια που περίσσεψαν
Αρχικά στραγγίζουμε καλά τα βρασμένα ρεβίθια. Τα λιώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Δείτε ακόμα Μελιτζανοκεφτέδες !!!
Επίσης προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την γραβιέρα τριμμένη, την σκόνη σκόρδου, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, την πάπρικα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά και σταματάμε όταν πάρουμε έναν χυλό σφιχτό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι. Πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα πολλά λάδια.
Tips για τους Ρεβιθοκεφτέδες με τα ρεβίθια που περίσσεψαν
Το μυστικό για να τηγανιστούν καλά χωρίς να μου κολλήσουν, είναι να μην πλάθεται το μείγμα εύκολα με το χέρι, αλλά να το ρίχνω στο τηγάνι με κουτάλι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αφροδίτη Κοσμά
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα